fbpx

Återgår till stabsläge

Från den 1 juni sänktes beredskapen från näst högsta nivån till så kallat stabsläge och det innebär att pandemin har fortsatt hög prioritet av Region Norrbotten. Den regionala krisledningen kommer, under ledning av Anna-Stina Nordmark Nilsson, att fortsätta följa situationen och vidta de åtgärder som behövs för att se till att covid-vården i Norrbotten fortsätter att fungera, skriver Region Norrbotten i en publikation på sin hemsida.

– Vi har säkra rutiner på plats och ser att färre patienter behöver vård för covid-19 nu än tidigare under våren. Det gör att vi bedömer att vi kan sänka beredskapsläget men vi är fortfarande inte på normalnivå, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör.

Under pandemin har den regionala krisledningen sammanträtt först varje dag, sedan tre gånger i veckan. Nu när beredskapsläget sänks kommer den regionala krisledningens sammanträden att äga rum en gång i veckan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).