fbpx

Åtgärder för en säkrare skolväg

Nyligen stängdes tunnlarna under järnvägen vid järnvägsstationen till förmån för en säkrare skolväg.

På Köpmansgatan har kommunen även låtit installera trafiksignal av samma anledning.
Även i Marielund har åtgärder vidtagits för att skapa en säkrare skolväg för de barn som för egen maskin tar sig till skolan.
Utöver det förhöjda farthinder som redan finns på Marielundsvägen invid ishallen/discgolfbanan så har ytterligare åtgärder i trafikmiljön tillkommit på Curteliusvägen vid själva skolan.
– Vi har satt upp farthinder från båda sidor, för att bilister ska sakta ner farten ordentligt, säger Kalle Kyösti, tf teknisk chef, Haparanda stad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Åtgärder för en säkrare skolväg

 1. Bilisterna i Haparanda är ökända för sin inkompetens, speciellt i den yngre åldersgruppen. Nu när skolbarnen är ute igen så är det bra att ha ett öga på dessa lokala förmågor.

 2. Att öppna tunneln för biltrafik var ju det dummaste ”dom” någonsin gjort, har det nånsin varit ”stort tryck” på trafiken på Storgatan ?
  Det blev ju betydligt farligare för alla skolbarn som färdas genom tunnlarna.
  Det var nog bara lata bilister som ville ha en genväg till och från Grankullen 🙂

 3. Dubbeltunneln öppnades för att minska trycket på trafiken efter Storgatan vill jag komma ihåg.
  Är det problemet löst nu?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.