fbpx

Åtta bötfällda vid trafikkontroll

Flera bötfälldes i samband med polisens trafikkontroll vid riksväg 99 i Hedenäset under fredagens eftermiddag.

Totalt åtta förare fick böter för hastighetsöverträdelser.

En av dessa fick körkortet omhändertaget.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Åtta bötfällda vid trafikkontroll

  1. Väldigt bra. Jag är mycket ute på vägarna pga jobbet, och flera gånger har man blivit omkörd av otåliga bilister nära bebyggelse där hastigheten är oftast kring 50. Sen att många kör så nära bakom en för att stressa upp situationen ytterligare borde flera tänka på. Om det är 50km/h så är det 50km/h, det hjälper inte om du är fastlimmad i baken på en. E10 är också ett bra exempel på en väg där idioterna har tagit över nästan helt och hållet. Omkörningar i kurvor och alldeles för hög hastighet trots att hastigheten ligger på 100. Bra jobbat polisen, hoppas fler dårar blir av med kortet.

    • Jag håller med. Ett annat problem är timmerbilar som kör om varandra, även i kurvor – inte just i Hedenäset men på vägen mot Kalix. Inte roligt att möta dem … Nä, jag hoppas att alla tänker över sin körstil innan vintern kommer.

  2. bra jobbat polisen, ni skulle stå här i hedenäset lite oftare så att folk skulle fatta att det är 50 kmh här, tack för ett fint arbete

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.