fbpx

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

Revisorernas granskning pekar på totalt kaos i hanteringen av kommunala medel inom socialförvaltningen. Grunduppgifter: PwC


HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

 1. Kommunalrådet kan ansöka till en ledig tjänst inom KIAB logistik.
  Ledig tjänst finns bara att hon inkommer med sin ansökan, dit lär personen platsa bättre meriter än föregående chef lär man hitta hos denna person.
  Välommen med din ansökan !

 2. Jag brukar följa politiken i Tornedalen. Det som slår mig är att Pajala och Haparanda har hela tiden någon form av ”tjafs”. I Övertorneå var det också förr i tiden en hel del ”tjafs”, men nu verkar det vara harmoni i Övertorneå. Jag tror att Övertorneå hittat en stabil kommunalråd. Det är inte lätt att vara politiker i Tornedalen med den befolkningsstruktur som finns och som blir än mer bekymrande för varje dag. Kön av personer som vill ta politiska uppdrag är kort. Kön av personer som klagar på det mesta är däremot lång. Man skulle ju önska att några av dem som klagar tar politiska uppdrag istället, men vem vill frivilligt satsa sin fritid och som belöning få diverse okvädingsord. /Trevlig helg

 3. Varje gång Hammarström uttalar sig i media så blir man bestört. Förstår hon inte att hennes förtroende är förbrukat av större delen av Pajalas befolkning inte bara av V. Nu skyller hon på hela kommunstyrelsen. Har hon varit öppen med allt inför styrelsen, eller har hon ”mörkat”?? är hon ledare så ska hon också visa det, visa att du tar ansvar.

 4. Har varit andra tokerier som satt Pajala på kartan under åren. Ett kommunalråd skulle ha sextrakasserat en kvinna. Två tjänstemän betalade ut en stor summa pengar till kvinnan utan att kontakta politiker. Båda blev uppsagda.
  Ett kommunalråd följde statsministern in på toaletten för att ”snacka allvar” . Finns det inga gränser för vad man gör i den här lilla kommunen i norra Sverige?

 5. Nu är det dags att rensa i kommunhuset i Pajala. Skämmer ut sig och gör sig till åtlöje i hela Sverige. Gäller andra regler i Pajala än i övriga landet?

 6. Det svagaste kommunalråd vi någonsin haft, man blir så jävla förbannad som skattebetalare på hennes attityd hon har ju ingenting och komma med som svar. Säg upp dig utan avgångsvederlag för det är du inte värd.

 7. Nu kommer förklaringen till varför kommunchefen Stefan Millgård fick sparken. Jo, han förstod att detta var på gång och checkade ut innan. Han är ytterst ansvarig för soppan.

 8. Pajala blev för ett antal år sedan kidnappade av ett gäng sk sossar som tog makten tillsammans med kd. Utan större ledaregenskaper eller politisk ledning tog dom sina uppdrag utan större insikt om vad det innebär. Fortfarande tar man allt med en axelryckning. I Pajala såg man gå en ljusframtid tillmötes när Kaunis iron startade upp gruvan. Nu har dess fåtal människor kört Pajala i diket och det rejält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Pajala Pride tioårsjubilar

Pajala Pride fyller tio år. Det firades med föreläsning, panelsamtal, fest och det sedvanliga pridetåget som stolt gick genom Pajala. Jubileet till ära så delades också det nyinstiftade Norrbottens Pridepris ut till Eva Rova och Per Johansson. 

Lyckat botemedel mot stillasittande

Cykling, kultur och historia visade sig vara en lyckosam kombination som drog många till evenemanget på Aunesgården. 

Tio år av stolthet i Pajala ska firas

Det är tio år sedan Tornedalen Pride såg dagens ljus. Detta ska firas rejält under marknadsveckan med nostalgisk klubbkväll, parad och andra aktiviteter. ”Vi ska fira och minnas var det startade ifrån”, säger projektledaren Rebecka Digervall. 

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen.