fbpx

Axel Andén slutar som chefredaktör på Haparandabladet

Efter nästan fyra år som chefredaktör på Haparandabladet slutar Axel Andén. I slutet av augusti börjar han på sin nya position som chefredaktör och vd för branschtidningarna Journalisten och Finansliv..

Att få en liten lokaltidning att fortsätta utvecklas i förhållande till de stora mediekoncernerna är en fortgående process. Under de senaste åren har Axel Andén varit en stor kraft i den processen och utvecklingen av Haparandabladet till det ännu bättre.

— Han har varit med om en viktig tid för tidningen. Axel har gjort ett stort jobb för att nå ut till våra läsare, via papperstidningen, men också det digitala, säger Örjan Pekka ägare Haparandabladet.

— Det är såklart väldigt tråkigt att Axel ska sluta hos oss på Haparandabladet. Samtidigt har jag full förståelse för hans beslut, fortsätter Örjan Pekka.

Under tiden som chefredaktör har Axel långtidspendlat mellan Stockholm och Haparanda. Målbilden var att kunna flytta upp till Norrbotten tillsammans med familjen, något som tyvärr visade sig inte vara genomförbart.

– Jag har haft fyra fantastiska år på Haparandabladet och kommer att sakna kollegorna, läsarna och bevakningsområdet. Haparandabladet en välskött tidning med en självgående redaktion, och den förtjänar att ha en chefredaktör på plats. Jag har jobbat större delen av tiden på distans då jag inte kunnat flytta av familjeskäl och det är inte en hållbar situation på lång sikt, berättar Axel Andén.

Söker ersättare
Den 28 augusti påbörjar Axel Andén sin nya tjänst. Haparandabladet är nu i en process av att hitta en ersättare till positionen som chefredaktör.

— Det kan bli så att rekryteringen inte är riktigt färdig när Axel slutar men då går jag in som chefredaktör tillfälligt, säger Örjan Pekka.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Axel Andén slutar som chefredaktör på Haparandabladet

 1. Fakta är ju att ägarna Pekkas sen hävd har högervärderingar! Vet inte varför när man ser kaoset inom vården, skolan, järnvägen, apoteken, bilprovningen med flera. Och allt har sin grund i privatiseringarna. Det är faktiskt fakta. Vi har inte brist på läkare, sköterskor men dom finns hos kvartalkapitalisernas företag som suger åt sig våra skattepengar. När ska svenska folket inse högerextremisterna politk. att det som är bra för oss skattebetalare det mår högern illa av. Tidsfråga när LKAB säljs ut till dess högerkapitalister. tro mig. gruvisar förberedd er för en generalstrejk.

 2. Jag är verkligen glad över att Haparandabladet fortfarande har det öppet för kommentarer. Tyvärr så brukar vissa av oss som kommenterar skriva i affekt och det har medfört att de flesta tidningar tagit bort möjligheten att kommentera. En tidning kan inte låta vad som helst passera. Skriver man sakligt och har en artig ton så brukar det inte vara några problem att få sin åsikt publicerad.

 3. När man kritiserar media för att ens kommentarer inte publicerats, och använder ord som åsiktsförtryck, politiskt korrekt, kulturmarxistiska redaktionen och PK-agenda, så är ju misstanken att skribenten som ”censurerats” har varit något oredig i sitt kommenterandet inte långt borta.

 4. Önskar Axel Anden lycka till i sin fortsatta karriär. Bra att HB sökt kompetens från annan håll för balansens skull. De få gånger vi två har diskuterat (i den mån nu ett anonymt nättroll diskuterar) har det skett i god ton. Bra att HB under några år också fått en blandning av perspektiv från Tornedalen, och ”balkongerna på Södermalm”, som ibland ledarskribenter brukar skriva. Vi kämpar på 08-or o Tornedalen. ”Allt för Sverige”👍

 5. Äntligen… sedan vederbörande tillträdde så har det varit rena åsiktsförtrycket på HBwebben. Läsare som kommenterat har systematiskt blivit ”censurerade” av redaktionen om inlägget inte varit tillräckligt politiskt korrekt och fallit den kulturmarxistiska redaktionen i smaken. I de få fall då redaktionen inte censurerat så har man istället valt att skriva om läsarnas inlägg så de fått en en helt annan vinkling och en helt annan innebörd – allt för att passa HBwebbens PK-agenda.

  • När det sker handlar det oftast om att inte orsaka publicitetsskada för en utpekad person, det kan också handla om att hålla en viss ton, en viss nivå och hålla sig i någon mån till ämnet. Precis som vi hanterar insändarna på Fria ord i tidningen helt enkelt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN