fbpx

Badhuset stängs på grund av snömassor

PAJALA: Badhuset i Pajala stängs idag med omedelbar verkan på grund av smömassor på yttertaket. När det kan öppnas igen är oklart.

Kommunen stänger badhuset efter att ha upptäckt misstänkta rörelser i byggnadens konstruktion. Nu ska en besiktning genomföras.

– Vi vill inte riskera något i detta läge utan väljer att stänga badhuset till vi är säkra på att inga skador finns på den bärande konstruktionen, säger kommunchefen Per Naarttijärvi.

”Om rörelser i konstruktionen har skett så är förklaringen mest troligt den stora snömängd som finns på taket. Bedömningen är att det inte är riskfritt att påbörja en skottning av taket i nuläget, dels på grund av att det i nuläget kan finnas risk för de som ska befinna sig på taket och dels på grund av att vi inte vet hur byggnaden reagerar vid en kraftigt minskad vikt på taket.”, skriver Pajala kommun på sin hemsida.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

24 kommentarer på “Badhuset stängs på grund av snömassor

 1. Kolla på arcticbath.se
  Där är det fog att låta bli.
  Varför låta solen skyffla i Pajala C?
  Svaret finns i kommunens S splittring.

 2. Hur kommer det sig att byggnaden är slut NU?
  VARFÖR har inte nuvarande opposition i Pajala som varit styrande Pajala i decennier gjort något tidigare?
  En byggnad blir inte slut över en natt.

  En som undrar

 3. Absolut ska de byggas, Pajala kommun ska betala den enorma pensions skulden också, fixa nya vattenreningsverk va anläggningen också med mera.

 4. Flyttlasset bör gå…

  KAN inte förstå glesbygdsfolk,ödemarksmänniskor som SAMTIDIGT vurmar för just det vackra i valet av få grannar MEN samtidigt gnäller över både det ena och andra som handlar om vad man valt bort.

  Det personliga ansvaret av mitt egna val ….då?

  Nix Pix, de här individerna vill ha utsikten med oförstörd natur SAMTIGIGT som de vill ha, snarare kräver, en möjlighet att se ut över grantopparna och drömma sig till New York. Kompis…flytta då eller sluta gnäll!

 5. Enkel matematik: Vi i Pajala c är i majoritet. Vi tänker bygga ett nytt badhus. Det är bara för dig att öppna börsen och vara med och finansiera bygget. Det är så demokrati fungerar.

 6. Intressant,Pajalabo! Kan man inte glasa in hela byn med en sorts stor ostkupa? Skulle bli som ett stort växthus. Varmt och skönt året runt. Vi skulle kunna odla kokosnötter som vi kan sälja till 08orna tex. Vi måste satsa stort för att vinna. Pajala är bäst.

 7. enkel matematik: Håller helt med dig. En del tycks tro eller försöker övertyga oss andra att änglar existerar, för enligt Vera är Pajala kommuns tjänstemän övernaturliga, helt utan egen vinning. Vare sig det gäller inkomster eller fritidsintressen.

 8. vera för min skull hade de vart bättre att vi har en demokrati som i Norge
  i Norge byts alla tjänstemän ut vart 4 år för att det inte ska bli korruption i demokratin
  men vad vet jag de finns ju inte nepotism eller korruption i Sverige.

 9. centralisering har inte löst problem varken i Stockholm eller Pajala
  man måste titta utanför kartongen för att lösa problem ni är som hästar som har lappar för ögonen å bara lyssnar på centralmakten som talar i Stockholm vi bor inte i närheten av denna stad vad vet de om våra problem.
  dags att adressera problemen vi har och inte deras.

 10. Allt ordnar sig snart med badhuset o vår byggd för det är dax för Pajalagalan som även kommunen står som sponsor, man borde nog ha skottat tak och annat underhåll med dessa pengar eller har vi blivit så fattiga att kommunen ska betala för en nöjesgala med kostym som klädkod… ..

 11. Håller med pajalabo. Varför inte glasa in hela Pajala? Då kan vi ha sommar året runt. Då kan vi ha palmer och flygande papegojor på gatorna. Då slipper man åka till Grekland på semestern. Bra för miljön,också.

 12. Sköna matematikkunskaper bland konspirationsteoretikerna.
  1. T ex skoleleverna i småskolorna kostar mycket mer än de i centralorten. som allt annat som sker i mindre skala. Det må vara okej, men det finns gränser för allt och i denna kommun verkar man kunna värma enorma lokaler för varje elev ,verkar inte finnas någon bortre gräns där. Hej Tärendö!
  2. Era små söta konspirationsteorier. Tjänstemännen i kommunhuset som konspirerar mot utbyarna 🙂 Det säger mycket om de som överhuvudtaget kan ha sådana tankar i huvudet. Lämna gårdsplanen, ni har verkligen begränsade kunskaper om ”det mesta”.

 13. enkel matematik: Ja!
  Som vän av demokrati så förstår var och en av oss att; Det räcker inte med att, genom allmänna val, bara byta ut politikerna för att förändra politiken i kommunen, demokratin kräver även att de nya politikerna beslutar att byta ut de tidigare beslutarna i korridorerna.

 14. Pajalabo: Vad säger du om ett kombinerat fjärilshus-badhus?
  Skulle vara mysigt att simma med fjärilar och kanske en delfin.
  Då behöver man inte åka på semester. Klimatsmart och bra.

 15. Redan för cirka 10 år sedan togs beslut i korridoren på kommunen att de ska byggas ett nytt badhus.
  Efter det beslutet slutade förvaltningen att underhålla badhuset i väntan på att något brister, i detta fall taket.
  zimzalabim så byggs de ett nytt badhus
  Bedrägligt uppförande att bedra skattebetalare på detta sätt.

 16. Ullis: jag förstår om man vill ha allt i Pajala c bekostat av ALLA skattebetalare i kommunen.
  Förstår du inte alls när byarna knorrar om att skolor läggs ned och badhus läggs ner, vägarna underhålls inte och servicen är obefintlig? Eller har du ingen förståelse alls för alla andra utanför c-orten?

 17. Är ett stort svek av våra kommunpolitiker att vi inte redan har ett nytt badhus på plats i Pajala. Utarmas centralorten än mer till förmån för utbyarna är det en katastrof för denna kommuns utveckling. Pajala C ser ut som en ort någonstans på den bulgariska landsbygden, centralorten som ändå är ansiktet utåt, som i alla andra kommuner i detta land.

 18. Är så enkelt att byggnaden är helt slut, sedan kan sitta hemma i stugan och fundera över snöskottning och dimensionering av takkonstruktionen, men det förändrar inget!

 19. Du Byggabo, du har alldeles rätt i att man ej visste hur man bygger snösäkra byggnader det är därför man vissa vintrar med mycket snö bör utföra snöskottning av tak, jäkla lätt att räkna ut det utan punkt och komma bara med sunt förnuft

 20. Inte ens 1969 visste de hur man bygger snösäkra byggnader, lika lite som ”Pajalabo” vet hur man använder ”punkt” och ”komma”.

 21. Inte ens snöskottning av tak har fastighetsförvaltarn kunskap av hur kan vi tro att dessa ska klara av annat underhåll men nog finns de privata fastighetsägare i centrum som kan skotta tak kanske man borde ta dessa till hjälp

 22. Framtiden Ser ljus ut i Pajala C för vissa.
  Deras värsta farsot är ju fastighetsskötsel.
  Det syns på badhusets utsida.
  Ute i periferin studsar fastighetsskötarna inte bara boll.
  Deras byggnader hotas av annat, framtida Hot.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka