Badhuset stängs på grund av snömassor

PAJALA: Badhuset i Pajala stängs idag med omedelbar verkan på grund av smömassor på yttertaket. När det kan öppnas igen är oklart.

Kommunen stänger badhuset efter att ha upptäckt misstänkta rörelser i byggnadens konstruktion. Nu ska en besiktning genomföras.

– Vi vill inte riskera något i detta läge utan väljer att stänga badhuset till vi är säkra på att inga skador finns på den bärande konstruktionen, säger kommunchefen Per Naarttijärvi.

”Om rörelser i konstruktionen har skett så är förklaringen mest troligt den stora snömängd som finns på taket. Bedömningen är att det inte är riskfritt att påbörja en skottning av taket i nuläget, dels på grund av att det i nuläget kan finnas risk för de som ska befinna sig på taket och dels på grund av att vi inte vet hur byggnaden reagerar vid en kraftigt minskad vikt på taket.”, skriver Pajala kommun på sin hemsida.

 

Publicerad i Pajala, Svenska
24 kommentarer om “Badhuset stängs på grund av snömassor
 1. Kerstin Palovaara skriver:

  Alla barn och vuxna är hjärligt välkomna till Junosuando badhus.

 2. Ekonomen skriver:

  Framtiden Ser ljus ut i Pajala C för vissa.
  Deras värsta farsot är ju fastighetsskötsel.
  Det syns på badhusets utsida.
  Ute i periferin studsar fastighetsskötarna inte bara boll.
  Deras byggnader hotas av annat, framtida Hot.

 3. Pajalabo skriver:

  Inte ens snöskottning av tak har fastighetsförvaltarn kunskap av hur kan vi tro att dessa ska klara av annat underhåll men nog finns de privata fastighetsägare i centrum som kan skotta tak kanske man borde ta dessa till hjälp

 4. Byggabo skriver:

  Inte ens 1969 visste de hur man bygger snösäkra byggnader, lika lite som ”Pajalabo” vet hur man använder ”punkt” och ”komma”.

 5. Pajalabo skriver:

  Du Byggabo, du har alldeles rätt i att man ej visste hur man bygger snösäkra byggnader det är därför man vissa vintrar med mycket snö bör utföra snöskottning av tak, jäkla lätt att räkna ut det utan punkt och komma bara med sunt förnuft

 6. Ullis skriver:

  Är så enkelt att byggnaden är helt slut, sedan kan sitta hemma i stugan och fundera över snöskottning och dimensionering av takkonstruktionen, men det förändrar inget!

 7. Ullis skriver:

  Är ett stort svek av våra kommunpolitiker att vi inte redan har ett nytt badhus på plats i Pajala. Utarmas centralorten än mer till förmån för utbyarna är det en katastrof för denna kommuns utveckling. Pajala C ser ut som en ort någonstans på den bulgariska landsbygden, centralorten som ändå är ansiktet utåt, som i alla andra kommuner i detta land.

 8. enkel matematik skriver:

  Ullis: jag förstår om man vill ha allt i Pajala c bekostat av ALLA skattebetalare i kommunen.
  Förstår du inte alls när byarna knorrar om att skolor läggs ned och badhus läggs ner, vägarna underhålls inte och servicen är obefintlig? Eller har du ingen förståelse alls för alla andra utanför c-orten?

 9. enkel matematik skriver:

  Redan för cirka 10 år sedan togs beslut i korridoren på kommunen att de ska byggas ett nytt badhus.
  Efter det beslutet slutade förvaltningen att underhålla badhuset i väntan på att något brister, i detta fall taket.
  zimzalabim så byggs de ett nytt badhus
  Bedrägligt uppförande att bedra skattebetalare på detta sätt.

 10. Positiv skriver:

  Pajalabo: Vad säger du om ett kombinerat fjärilshus-badhus?
  Skulle vara mysigt att simma med fjärilar och kanske en delfin.
  Då behöver man inte åka på semester. Klimatsmart och bra.

 11. 1 x 0 = 0 skriver:

  enkel matematik: Ja!
  Som vän av demokrati så förstår var och en av oss att; Det räcker inte med att, genom allmänna val, bara byta ut politikerna för att förändra politiken i kommunen, demokratin kräver även att de nya politikerna beslutar att byta ut de tidigare beslutarna i korridorerna.

 12. Vera skriver:

  Sköna matematikkunskaper bland konspirationsteoretikerna.
  1. T ex skoleleverna i småskolorna kostar mycket mer än de i centralorten. som allt annat som sker i mindre skala. Det må vara okej, men det finns gränser för allt och i denna kommun verkar man kunna värma enorma lokaler för varje elev ,verkar inte finnas någon bortre gräns där. Hej Tärendö!
  2. Era små söta konspirationsteorier. Tjänstemännen i kommunhuset som konspirerar mot utbyarna 🙂 Det säger mycket om de som överhuvudtaget kan ha sådana tankar i huvudet. Lämna gårdsplanen, ni har verkligen begränsade kunskaper om ”det mesta”.

 13. Borta bra-hemma bäst skriver:

  Håller med pajalabo. Varför inte glasa in hela Pajala? Då kan vi ha sommar året runt. Då kan vi ha palmer och flygande papegojor på gatorna. Då slipper man åka till Grekland på semestern. Bra för miljön,också.

 14. Pajalabo skriver:

  Allt ordnar sig snart med badhuset o vår byggd för det är dax för Pajalagalan som även kommunen står som sponsor, man borde nog ha skottat tak och annat underhåll med dessa pengar eller har vi blivit så fattiga att kommunen ska betala för en nöjesgala med kostym som klädkod… ..

 15. enkel matematik skriver:

  centralisering har inte löst problem varken i Stockholm eller Pajala
  man måste titta utanför kartongen för att lösa problem ni är som hästar som har lappar för ögonen å bara lyssnar på centralmakten som talar i Stockholm vi bor inte i närheten av denna stad vad vet de om våra problem.
  dags att adressera problemen vi har och inte deras.

 16. enkel matematik skriver:

  vera för min skull hade de vart bättre att vi har en demokrati som i Norge
  i Norge byts alla tjänstemän ut vart 4 år för att det inte ska bli korruption i demokratin
  men vad vet jag de finns ju inte nepotism eller korruption i Sverige.

 17. 1 x 0 = 0 skriver:

  enkel matematik: Håller helt med dig. En del tycks tro eller försöker övertyga oss andra att änglar existerar, för enligt Vera är Pajala kommuns tjänstemän övernaturliga, helt utan egen vinning. Vare sig det gäller inkomster eller fritidsintressen.

 18. Fryser skriver:

  Intressant,Pajalabo! Kan man inte glasa in hela byn med en sorts stor ostkupa? Skulle bli som ett stort växthus. Varmt och skönt året runt. Vi skulle kunna odla kokosnötter som vi kan sälja till 08orna tex. Vi måste satsa stort för att vinna. Pajala är bäst.

 19. Spola kröken skriver:

  Vi har tillräckligt med kokosnötter i Pajala.

 20. Demokrat skriver:

  Enkel matematik: Vi i Pajala c är i majoritet. Vi tänker bygga ett nytt badhus. Det är bara för dig att öppna börsen och vara med och finansiera bygget. Det är så demokrati fungerar.

 21. Hittepå skriver:

  Flyttlasset bör gå…

  KAN inte förstå glesbygdsfolk,ödemarksmänniskor som SAMTIDIGT vurmar för just det vackra i valet av få grannar MEN samtidigt gnäller över både det ena och andra som handlar om vad man valt bort.

  Det personliga ansvaret av mitt egna val ….då?

  Nix Pix, de här individerna vill ha utsikten med oförstörd natur SAMTIGIGT som de vill ha, snarare kräver, en möjlighet att se ut över grantopparna och drömma sig till New York. Kompis…flytta då eller sluta gnäll!

 22. enkel matematik skriver:

  Absolut ska de byggas, Pajala kommun ska betala den enorma pensions skulden också, fixa nya vattenreningsverk va anläggningen också med mera.

 23. Fundersam skriver:

  Hur kommer det sig att byggnaden är slut NU?
  VARFÖR har inte nuvarande opposition i Pajala som varit styrande Pajala i decennier gjort något tidigare?
  En byggnad blir inte slut över en natt.

  En som undrar

 24. Ekonomen skriver:

  Kolla på arcticbath.se
  Där är det fog att låta bli.
  Varför låta solen skyffla i Pajala C?
  Svaret finns i kommunens S splittring.