fbpx

Bandyfesten vanns av Karlsborg

Platt fall för HSKT mot Karlsborg får Artur Sysoev illustrera. Bild:Stefan Engström
Platt fall för HSKT mot Karlsborg får Artur Sysoev illustrera.
Bild:Stefan Engström

HAPARANDA: HSKT Bandy hoppades att annandagsderbyt mot Karlsborgs BK skulle bli en fest som skulle sluta med en seger. Men det blev i stället en femte raka förlust, den här gången med 2-4 (1-3) hemma på Gränsvallen.En mardrömsstart och 0-1 efter bara dryga minuten efter försvarsmiss blev den start på matchen som inte hemmalaget HSKT ville ha. Nu fick laget jaga hela tiden och gjorde ytterligare misstag som kostade för mycket och då vinns inga matcher. Återigen kunde en jämn matchen mellan de två lagen sluta med en seger för det svartskrudade Kalixlaget. Två bra målvakter, Asser Sarkkinen för HSKT och Linus Rydberg för KBK såg till att målen inte blev fler i den här matchen.

Målskyttar för HSKT var Denis Pavlov och Alexey Primochkin och för KBK Robin Larsson, Pontus Bergdahl, David Öhman och Anders Englund.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Bandyfesten vanns av Karlsborg

 1. Till Lucas
  Anläggningen är jättebra, men dock måste man underhålla den, iaf byta lampor, kolla uppåt nästa gång hur många ställen det är mörkt på, se även till hörnområdet närmast stan, illa illa
  Allan måste öppna börsen (svider väl)

 2. Bandyn har en toppanläggning! Duger i elitserien borde duga i ettan också! Skyll inte på lamporna dom gör inte mål ….för motståndarna heller !?

 3. Härligt med så mycket positiva kommentarer efter annandagsderbyt.
  300 personer på läktaren är väl bra för vilken annan aktivitet drar mer folk i Happis?
  Julfest på kommunen kanske!

 4. Heja HSKT, stan behöver nåt representationslag att heja på men just nu känns det lite ”sådär”. I midvinternattens mörker roar jag mig med att kika på nattens NHL-matcher. Noterar att Carolina leder mot stjärnspäckade Washington. Den som gjorde 1-0 var Lucas Wallmark som slog igenom i -just det- bl.a. Asplöven. Från Kuben till Madison Square Garden så att säga. Saknaden är massiv, men när Per Kenttä gjort klart söderut och återvänder kanske vi kan börja hoppas igen. HTUHC verkar ju ha bra ungdomsverksamhet….men hur får vi ett seniorlag i hockey av klass? Heja HSKT bandy men jag vill ha mer!

 5. Tråkig match då KBK inte bjuder till utan backar hemåt
  HSKT spelarna körde in i en vägg eller åkte ut på kanten som hörn statistiken visade 11-2 tror jag
  Med bättre hörnskytte så…
  Men lamporna är en stor SKANDAL hörnet närmast stan, var ju halvmörk!!!
  Allan F är väl ansvarig till underhållet, det säger tyvärr en del, han får väl en klapp på axeln av politikerna för att han sparar pengar.. det är bara så sämst!!

 6. Gränsvallen vad spelade man för man såg inte någon boll på plan var är belysningen fick höra att det påpekat för 2 år sedan att beställa nya lampor. Sover chefen ännu eller har han gömt sig när inget händer?

 7. Ser sällan bandy numer men det som slog mig var hur håglöst och segt det såg ut. Många spelare såg rent otränade ut. Gästerna KBK var av helt annan dignitet och hade en fart och defensiv av klass. Hemmalagets ryssar (spelar knappast gratis va?) åkte mest runt och gnällde och slog sönder klubbor. Ett annat tråkigt konstaterande var det lilla antalet Haparandakillar i laguppställningen. Finns det ett herrbandylag på orten om tre år? I’m not sure.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.