fbpx

Barn skadades vid olycka

Under tisdagens kväll skadades ett barn som cyklade ned i ett dike på en avgrävd gc-väg i centrala Haparanda.

Det var klockan 19:19 som polisen larmades om en olycka/räddningsinsats på den aktuella sträckan där det pågår ett grävarbete.

Tillfälliga staket uppges ha satts upp som skydd vid den uppgrävda gång- och cykelvägen, men av oklar anledning låg staketet/staketen i diket vilket troligen orsakade olyckan.

Räddningstjänsten var på plats och återställde staketen.

Polisen meddelade under kvällen att de ska åka till sjukvården och prata med barnet och vårdnadshavare. ”Troligen kommer en anmälan gällande vållande till kroppsskada upprättas för att utreda huruvida någon har knuffat ner staketen”.

Vid en senare uppdatering av polisens hemsida uppgavs att en anmälan har upprättats gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada.

Polisens kommunikatör har inga uppgifter om hur omfattande barnets skador blev.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Barn skadades vid olycka

  1. Entreprenadföretaget som har grävt av cykelvägen ligger illa till, det ingår i deras uppdrag att säkerställa att rätt avspärrning används. Kravallstaket är inte godkänd, utan här måste TA-balk användas.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.