fbpx

Barn skadades vid olycka

Under tisdagens kväll skadades ett barn som cyklade ned i ett dike på en avgrävd gc-väg i centrala Haparanda.

Det var klockan 19:19 som polisen larmades om en olycka/räddningsinsats på den aktuella sträckan där det pågår ett grävarbete.

Tillfälliga staket uppges ha satts upp som skydd vid den uppgrävda gång- och cykelvägen, men av oklar anledning låg staketet/staketen i diket vilket troligen orsakade olyckan.

Räddningstjänsten var på plats och återställde staketen.

Polisen meddelade under kvällen att de ska åka till sjukvården och prata med barnet och vårdnadshavare. ”Troligen kommer en anmälan gällande vållande till kroppsskada upprättas för att utreda huruvida någon har knuffat ner staketen”.

Vid en senare uppdatering av polisens hemsida uppgavs att en anmälan har upprättats gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada.

Polisens kommunikatör har inga uppgifter om hur omfattande barnets skador blev.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Barn skadades vid olycka

  1. Entreprenadföretaget som har grävt av cykelvägen ligger illa till, det ingår i deras uppdrag att säkerställa att rätt avspärrning används. Kravallstaket är inte godkänd, utan här måste TA-balk användas.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.