fbpx

Barn skadades vid olycka

Under tisdagens kväll skadades ett barn som cyklade ned i ett dike på en avgrävd gc-väg i centrala Haparanda.

Det var klockan 19:19 som polisen larmades om en olycka/räddningsinsats på den aktuella sträckan där det pågår ett grävarbete.

Tillfälliga staket uppges ha satts upp som skydd vid den uppgrävda gång- och cykelvägen, men av oklar anledning låg staketet/staketen i diket vilket troligen orsakade olyckan.

Räddningstjänsten var på plats och återställde staketen.

Polisen meddelade under kvällen att de ska åka till sjukvården och prata med barnet och vårdnadshavare. ”Troligen kommer en anmälan gällande vållande till kroppsskada upprättas för att utreda huruvida någon har knuffat ner staketen”.

Vid en senare uppdatering av polisens hemsida uppgavs att en anmälan har upprättats gällande skadegörelse och vållande till kroppsskada.

Polisens kommunikatör har inga uppgifter om hur omfattande barnets skador blev.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Barn skadades vid olycka

  1. Entreprenadföretaget som har grävt av cykelvägen ligger illa till, det ingår i deras uppdrag att säkerställa att rätt avspärrning används. Kravallstaket är inte godkänd, utan här måste TA-balk användas.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.