fbpx

Bassängerna ska snart fyllas

Exakt när simhallen öppnar igen är oklart, men enligt uppgift blir det under hösten. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Exakt när simhallen öppnar igen är oklart, men enligt uppgift blir det under hösten.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Så snart återställningsarbetet är färdigt till följd av de besiktningar som genomförts i simhallen så kommer den att öppna igen. Exakt vilka restaureringsbehov som finns för en framtida drift är dock ännu inte klarlagt eftersom att inte alla rapporter från besiktningarna har inkommit. 

I tisdagens HB rapporterade vi om att badhuset håller fortsatt stängt efter de besiktningar som genomförts under sommaren. Just nu pågår återställningsarbete till följd av besiktningarna. Det som är kontrollerat är betongkonstruktionen i bassängerna samt vägg- och takkonstruktionen.
– Från den första besiktningen har rapporten kommit men inte från den senaste. När allt är färdigt sammanställer jag och för det vidare till politiken, säger Jimmy Henriksson, teknisk chef På Haparanda stad.
Henriksson har övergripande gått igenom den rapportern som inkommit för att se om det fanns något alarmerade resultat deklarerat.
– Inget alarmerande som jag känner till idag, mer än att klinker var skadat, säger han.
Beroende på hur lång tid återställningsarbetet tar så kan det hända att simhallen hinner öppna under september.
– Jag kan inte svara på när, det är ännu öppet i tak och väggar så det är en del för snickarna att återställa, kakel och klinker måste fixas och sedan är det ett antal kubik vatten som måste fyllas, säger Jimmy Henriksson.
Utöver de besiktningar som redan har genomförts så återstår även en kontroll av simhallens installationer så som el och ventilation.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Bassängerna ska snart fyllas

 1. Klart man ska ha ett badhus i Haparanda, ”dom styrande” som föreslog att badhuset ska stängas och ”badarna” kan åka till Torneå i stället ska skämmas för att föreslå nåt sånt, ”dom styrande” tyckte att skolbarnen kan gå till badhuset i Torneå för simundervisning.

 2. Ja, simundervisning är ju livsviktig , så jag är böjd att hålla med föregående inlägg, försök att behålla ett badhus så länge det bara är möjligt… Åka skridskor t.ex är superkul, men att kunna simma är viktigare….

 3. Väldigt viktigt för oss i kommun att ha ett fungerande badhus. Många politiker pratar om att stänga ner Haparanda och nyttja badhuset i Torneå. Tycker som förälder och skattebetalare att badhuset är den viktigaste idrottsanläggning i kommun. Jag vet att barnen inte skulle få den möjlighet till simundervisning som de har i skolan och därmed ej bli godkänd i ämnet idrott. Viktig samlingplats och bra träning för många i olika åldrar. Renovera det som behövs istället för att låta det förfalla för att sedan säga till oss att det är för dyrt att driva.

 4. Äntligen positiva nyheter för oss, som njuter av att simma/träna och därmed slipper besök på vårdcentralen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.