fbpx

Bekräftad smitta på äldreboende

Haparanda stad gick igår på eftermiddagen ut med att flera fall av covid-19 har bekräftats på en avdelning på ett av kommunens äldreboenden.

Anhöriga och berörda underrättas under eftermiddag/kväll. På grund av patientsekretess går Haparanda stad inte ut med information till allmänheten om vilken person som har smittats eller vilket boende det rör sig om. Den aktuella avdelningen har stängt för besök.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Bekräftad smitta på äldreboende

 1. ”dragit in smittan” ????

  Låter som att någon drar dit smitta med flit!! Varken anhöriga – som tidigare fått hälsa på sina äldre – eller dom som jobbar, VILL smitta ner någon på äldreboendena.
  Det är INGEN som vill smitta någon.
  Du kan ju gå och vara smittbärare och sjuk, utan att ha ett endaste litet ynkligt symptom själv!!!
  Varför skuldbelägga??

  • Nej nej – detta virus är så smittosamt – oj oj ..
   min make jobbar inom hemtjänsten – de använder visir mask o handskar – och testar sig jätteofta –
   ändå blev han smittad och kom hem med nysningar och hosta ..
   två dagar senare var jag sjuk också – men jag har två moderna vaccin från hösten så varken han eller jag blev allvarligt sjuka – jag har en förlamande trötthet kvar och Sjögrens syndrom blev mycket värre –
   torra slemhinnor mun svalg näsa ögon …

    • nja jag påminner mig om våren 2020.. Covid 19 fall på det för besökarna stängda hemmet var ju flera…men då var det absolut otänkbart att klandra personalen, dom var absolut otänkbara smittbärare…

  • Vaddå dragit in ?
   Tror du nån gjort det med flit ?
   Håll dig på Holmen du som verkar vara så duktig att du inte skulle råka smitta en endaste person.
   Men man kanske är eremit på holmen

   • så här låter det nu om Smittan! Personalen smittar alltså ej…

    ””Haparanda stad uppmanar anhöriga att undvika besök till sina närstående på särskilda boenden och LSS-boenden.

    Anledningen är den ökande smittspridningen med den nya smittsammare varianten omikron i beaktning. Kommunen gick ut med avrådan i tisdags och gäller kommande veckorna tills smittspridningen avtagit.””

    • Man borde möjliggöra för anhöriga ekonomiskt att själva ta hand om ”sina” gamlingar. Det finns väl på vissa håll? Har åtminstone funnits förut (tror jag). Någonting i stil med vårdnadsbidraget som man har kunnat få för att vara hemma med sina barn i stället för att ha dem på dagis. I tider av smittspridning borde man åtminstone ha sådana valmöjligheter.

     • Vård av anhöriga i Hemmiljö…nja då uppstår raskt samma situation som med stöd av LSS lagen…ena bedrägeriet efter det andra avslöjas..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.