fbpx

Bekräftad smitta på äldreboende

Haparanda stad gick igår på eftermiddagen ut med att flera fall av covid-19 har bekräftats på en avdelning på ett av kommunens äldreboenden.

Anhöriga och berörda underrättas under eftermiddag/kväll. På grund av patientsekretess går Haparanda stad inte ut med information till allmänheten om vilken person som har smittats eller vilket boende det rör sig om. Den aktuella avdelningen har stängt för besök.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Bekräftad smitta på äldreboende

 1. ”dragit in smittan” ????

  Låter som att någon drar dit smitta med flit!! Varken anhöriga – som tidigare fått hälsa på sina äldre – eller dom som jobbar, VILL smitta ner någon på äldreboendena.
  Det är INGEN som vill smitta någon.
  Du kan ju gå och vara smittbärare och sjuk, utan att ha ett endaste litet ynkligt symptom själv!!!
  Varför skuldbelägga??

  • Nej nej – detta virus är så smittosamt – oj oj ..
   min make jobbar inom hemtjänsten – de använder visir mask o handskar – och testar sig jätteofta –
   ändå blev han smittad och kom hem med nysningar och hosta ..
   två dagar senare var jag sjuk också – men jag har två moderna vaccin från hösten så varken han eller jag blev allvarligt sjuka – jag har en förlamande trötthet kvar och Sjögrens syndrom blev mycket värre –
   torra slemhinnor mun svalg näsa ögon …

    • nja jag påminner mig om våren 2020.. Covid 19 fall på det för besökarna stängda hemmet var ju flera…men då var det absolut otänkbart att klandra personalen, dom var absolut otänkbara smittbärare…

  • Vaddå dragit in ?
   Tror du nån gjort det med flit ?
   Håll dig på Holmen du som verkar vara så duktig att du inte skulle råka smitta en endaste person.
   Men man kanske är eremit på holmen

   • så här låter det nu om Smittan! Personalen smittar alltså ej…

    ””Haparanda stad uppmanar anhöriga att undvika besök till sina närstående på särskilda boenden och LSS-boenden.

    Anledningen är den ökande smittspridningen med den nya smittsammare varianten omikron i beaktning. Kommunen gick ut med avrådan i tisdags och gäller kommande veckorna tills smittspridningen avtagit.””

    • Man borde möjliggöra för anhöriga ekonomiskt att själva ta hand om ”sina” gamlingar. Det finns väl på vissa håll? Har åtminstone funnits förut (tror jag). Någonting i stil med vårdnadsbidraget som man har kunnat få för att vara hemma med sina barn i stället för att ha dem på dagis. I tider av smittspridning borde man åtminstone ha sådana valmöjligheter.

     • Vård av anhöriga i Hemmiljö…nja då uppstår raskt samma situation som med stöd av LSS lagen…ena bedrägeriet efter det andra avslöjas..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.