fbpx

Belönar arbete för jämställdhet

Fram till sista mars är det möjligt att ansöka och nominera till Norrbottens jämställdhetspris.

Målet för Sveriges jämställdhetspolitik är att kvinnor och män ska ha samma makt, både att forma sina liv och att forma samhället. En hel del arbete återstår innan vi är där.

För att öka takten i jämställdhetsarbetet delas ett jämställdhetspris på 100.000 kronor ut av Samverkan för jämställdhet Norrbotten, där Länsstyrelsen i Norrbottens län, Norrbottens Kommuner, Luleå tekniska universitet samt Region Norrbotten ingår.

Syftet med priset uppges vara att belöna och lyfta framgångsrikt jämställdhetsarbete, men också för att sprida positiva exempel till företag, föreningar organisationer och arbetsplatser.

– Genom jämställdhetspriset lyfter vi fram olika insatser i länet som främjar jämställdhet och hoppas att det kan inspirera fler till att göra något, säger Linda Moestam, sakkunnig inom jämställdhet på Länsstyrelsen i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Bland tidigare pristagare finns exempelvis Pajala Hockey Club samt lärare i Piteå.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Belönar arbete för jämställdhet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.