fbpx

Besked inom kort

Regeringen utreder krav på negativt test för inresa i Sverige som Folkhälsomyndigheten flaggat för. 

Inrikesminister Mikael Damberg höll en pressträff under lördagseftermiddagen med anledning av detta. Regeringen kommer att hantera ärendet skyndsamt och kommer att skickas på snabb remiss till bland annat polismyndigheten.

– Besked väntas inom kort, sade Damberg på pressträffen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Besked inom kort

 1. Kanonbra om nu Sverige få till hårdare regler till svenska gränsen om inte annat så äntligen får tornebo lite paus från svenska smittan ni borde i stället titta över karantän reglerna och lära att använda munskydd

 2. Krav på covidtest kan börja gälla från helgen,det har regeringen beslutat.(säker källa)

 3. Är det nån som vet om Haparanda bor som åker corona test till Torneå, räknas dom corona positiva statistiken här i Haparanda?

 4. Kuka tätä valvoo haaparannassa, porotko.ruotsin viranomaiset on hoitaneet asiaa huonosti toisin kuin suomessa.siksi tilanne bland annatti haparanta ar mycke dolig.kiitos kiitos tack takc.

  • @late lapista

   Onhan se varmaan hauskaa aliarvioida.

   Mut kyllä Ruotsistakin löytyy resursseja. Täällä niitä ei vain olla laitettu huhaa juttuihin niinkun toi suomensulku.

   Huuhaata koska Suomalaisia ei pistetä pakkokaranteeniin!

   • No, jos kerta ruottissa on resursseja niin miksette tee mitään diskuteeramisen sijaan.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.