fbpx

Besked inom kort

Regeringen utreder krav på negativt test för inresa i Sverige som Folkhälsomyndigheten flaggat för. 

Inrikesminister Mikael Damberg höll en pressträff under lördagseftermiddagen med anledning av detta. Regeringen kommer att hantera ärendet skyndsamt och kommer att skickas på snabb remiss till bland annat polismyndigheten.

– Besked väntas inom kort, sade Damberg på pressträffen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Besked inom kort

 1. Kanonbra om nu Sverige få till hårdare regler till svenska gränsen om inte annat så äntligen får tornebo lite paus från svenska smittan ni borde i stället titta över karantän reglerna och lära att använda munskydd

 2. Krav på covidtest kan börja gälla från helgen,det har regeringen beslutat.(säker källa)

 3. Är det nån som vet om Haparanda bor som åker corona test till Torneå, räknas dom corona positiva statistiken här i Haparanda?

 4. Kuka tätä valvoo haaparannassa, porotko.ruotsin viranomaiset on hoitaneet asiaa huonosti toisin kuin suomessa.siksi tilanne bland annatti haparanta ar mycke dolig.kiitos kiitos tack takc.

  • @late lapista

   Onhan se varmaan hauskaa aliarvioida.

   Mut kyllä Ruotsistakin löytyy resursseja. Täällä niitä ei vain olla laitettu huhaa juttuihin niinkun toi suomensulku.

   Huuhaata koska Suomalaisia ei pistetä pakkokaranteeniin!

   • No, jos kerta ruottissa on resursseja niin miksette tee mitään diskuteeramisen sijaan.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.