fbpx

Besked inom kort

Regeringen utreder krav på negativt test för inresa i Sverige som Folkhälsomyndigheten flaggat för. 

Inrikesminister Mikael Damberg höll en pressträff under lördagseftermiddagen med anledning av detta. Regeringen kommer att hantera ärendet skyndsamt och kommer att skickas på snabb remiss till bland annat polismyndigheten.

– Besked väntas inom kort, sade Damberg på pressträffen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Besked inom kort

 1. Kanonbra om nu Sverige få till hårdare regler till svenska gränsen om inte annat så äntligen får tornebo lite paus från svenska smittan ni borde i stället titta över karantän reglerna och lära att använda munskydd

 2. Krav på covidtest kan börja gälla från helgen,det har regeringen beslutat.(säker källa)

 3. Är det nån som vet om Haparanda bor som åker corona test till Torneå, räknas dom corona positiva statistiken här i Haparanda?

 4. Kuka tätä valvoo haaparannassa, porotko.ruotsin viranomaiset on hoitaneet asiaa huonosti toisin kuin suomessa.siksi tilanne bland annatti haparanta ar mycke dolig.kiitos kiitos tack takc.

  • @late lapista

   Onhan se varmaan hauskaa aliarvioida.

   Mut kyllä Ruotsistakin löytyy resursseja. Täällä niitä ei vain olla laitettu huhaa juttuihin niinkun toi suomensulku.

   Huuhaata koska Suomalaisia ei pistetä pakkokaranteeniin!

   • No, jos kerta ruottissa on resursseja niin miksette tee mitään diskuteeramisen sijaan.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka