fbpx

Beslagtagna A-traktorer

ÖVERTORNEÅ: Strax efter midnatt, natten mot söndagen, beslagtog polisen i Övertorneå en A-traktor som de misstänker kan framföras över tillåten hastighet.

Polisen stoppade och kontrollerade en A-traktor i Övertorneå.Vid kontrollen uppstod misstanke om att fordonet kan framföras över tillåten hastighet.

A-traktorn togs i beslag och en anmälan gällande olovlig körning upprättades av polisen

Tidigare under kvällen kontrollerade polisen även en A-traktor i Överkalix och även här fanns en misstanke om att fordonet kunde framföras över tillåten hastighet.

Liksom i Övertorneå tog A-traktorn i beslag och en anmälan om grov olovlig körning upprättades.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Beslagtagna A-traktorer

 1. Men nog har väll ni också varit yngre eller är ni så gamla att ni glömt bort? Hoppas ni inte håller era barn inlåsta i källaren med tanke på att det värsta ni skådat är när en epa kommer på tvären, man lär sig av sina misstag som ungdom, tror då knappast någon kommer mista livet av en epa som rör sig i 30kmh i centrum

  • Problemet är att de inte går 30 km/h. På 99:an blir man som bilförare omkörd av epor lite då och då när man själv håller skyltad hastighet. Till saken hör att dessa ungdomar saknar den erfarenhet av exempelvis vinterväglag som behövs i den hastigheten. Vem vill falla offer för någon epaförare som är i färd med att lära sig av sina misstag?

   • Givetvis är det fel om dom färdas som tok på landsväg men det är ju svårt att uppfostra andras barn när föräldrarna själv kan vara omyndigförklarade i ens egna ögon, alternativet blir ju då polisen och med tanke på denna artikel så fungerar det ju, testa ring dom nästa gång en 15åring kommer passerande i ljusets hastighet

  • Märks att du har (noll) koll på hur en del ungdomar ”puttrar” på byn. Må väl vara om dessa epor skulle framföras med den max tillåtna hastigheten. MEN det finns ett par av dessa epor som susar minst 70 km/h i centrala Övertorneå. Det är vårdslöst!! Dessa förare saknar trafikvett och är absolut inte lämpliga förare!!
   ÄNTLIGEN!!

   • Ja jämför man med din förmåga att döma andras erfarenhet bakom ratten så har man nog allt annat än koll

 2. För någon vecka sedan så såg jag hur en EPA började sladda mitt i stan och förlorade kontrollen över fordonet, det var bara ren tur att ingen bil kom just då eller att det var fotgängare i närheten. Dessa epabarn tar verkligen risker i trafiken och i ärlighetens namn borde aldrig sitta bakom ratten. Dom är helt enkelt inte mogna för det. Hoppas polisen fortsätter ta fast dessa mästare så att ingen oskyldig drabbas.

 3. Här i Haparanda kommun går 95 procent av röda triangel-försedda fordon för fort, sen om det är epor eller a-traktorer har ingen betydelse. Föräldrarna borde ha bättre koll på hur ungdomarna beter sig i samhället, det körs på cykel- och gångvägar och nu under vintern är fordonen mera på tvären efter våra gator. Dom tar ingen hänsyn till andra i trafiken det är bara gasa. Bra jobbat av polisen i Ö-torneå och Överkalix, jag hoppas verkligen det händer i Haparanda också så kanske föräldrarna skulle få en tankeställare.

 4. Det är fler än en A-traktor i kommunen som går för fort. Ungdomar saknar av naturen konsekvenstänk, men man undrar ju hur det är fatt med föräldrarna som tillåter sina barn att riskera såväl egna och andras liv som möjligheten att ta B-körkort inom den närmaste framtiden. Har folk redan glömt olyckan som några ungdomar var inblandade i alldeles nyligen? Om de ungdomar som kör A-traktor själva skulle tvingas betala för eventuella skador som de åsamkar sina fordon skulle de nog köra lite mer försiktigt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka