fbpx

Beslagtog otillåtna laxnät längs gränsälven

Vid en planerade fisketillsyn har länsstyrelsen tillsammans med finländska kollegor från Lapin ELY-Keskus beslagtagit tre laxnät längs gränsälven – två nät längs olika delar av Könkämäälv och ett nät i Lätäseno.

Enligt ett pressmeddelande genomfördes tillsynen den 14 jul. Vidare uppges att tre polisanmälningar har gjorts avseende de beslagtagna laxnäten, en till polismyndigheten i Sverige och två till polismyndigheten i Finland.

Utöver dessa nät observerades även ett stort antal mjärdar och siknät längs med Könkämäälv där märkning av redskapen saknades.

Enligt Förordning 1994:1716 ska ”Märkning av redskap som används vid fiske och märkning av fisksump ska utföras så att det framgår av märkningen vem som använder redskapet eller sumpen, om användaren av redskapet är yrkesfiskare eller fritidsfiskare och om användaren fiskar med enskild fiskerätt”

Länsstyrelsen informerar om att det råder ett totalt förbud i området att fiska med redskap av det slag som hittades, där maskstorleken med råge översteg 100 mm.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Beslagtog otillåtna laxnät längs gränsälven

  1. Skulle vara intressant om Bladet ordnade med en artikel om laxfisket till havs och vilka restriktioner som införs där. Som någon skriver här är älvfisket och mynningsfisket något som är en del av vår kultur- Undan för undan försöker den Stockholmska myndighetsondskan förgöra våra minnen och därmed oss som folk.

  2. väldigt bra! Giriga fiskare är det värsta som finns… titta bara på kustfisket…oändlig girighet i generationer! fiffel och båg, svartfiske, utfiske, spöknät, osv.

  3. Stoppa fisket även i älven som i älvmynningen där folk försöker leva på fisket ett yrke som gått i generationer

  4. Fiska lax med nät är kultur fiske som nästan helt har försvunnit i älvarna. Nu är det bara för turister som fisket ska vara till. Att vi ens har såna tjänster som fisketillsyningsmän på oss skattebetalare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).