fbpx

Besöksförbud på äldreboenden i Haparanda hävs

Från och med måndag den 7 december upphävs beslutet om besöksförbud på äldreboenden i Haparanda.

– Istället inför vi en stark avrådan att besöka boendena för att även fortsättningsvis minska spridningen av covid-19, säger kommunalrådet i Haparanda, Sven Tornberg.

Han uppger vidare att beslutet att upphäva besöksförbudet på de kommunala boendena inte  innebär att faran är över.

– Att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk och tvätta händerna är det som gäller även fortsättningsvis. Nu har vi haft några veckor med en minskad smittspridning i Haparanda och vi ska även fortsättningsvis hjälpas åt så att det ska förbli så, säger Tornberg

Det var den 11 november som kommunen införde besöksförbud på särskilda boenden och LSS-boenden under perioden 2020-11-12 till och med 2020-12-07. Beslutet om att häva det gäller även LSS-boendena.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Besöksförbud på äldreboenden i Haparanda hävs

 1. Det går inte att slippa kritik i denna fråga. I fredags pressade SVT-reportrarna i Aktuellt utbildningsministern och kritiserade att man beslutat om distansundervisning och stängt gymnasierna vilket tydligen skulle drabba eleverna ( åtgärd enl FHM-rekommendation för att minska smittspridningen såklart). Fem minuter senare anklagade samma högsvansade Aktuelltreportrar Anders Tegnell och undrade varför inte Sverige gjorde mer….det är lätt att vara journalist men inte lika lätt att vara ”makten” som ska granskas av ”oberoende media” (vad nu det är…). Men ”tvätta händerna, håll avstånd..osv”.

 2. ”Kommuner som infört besöksförbud på särskilt boende för att skydda sina äldre kan straffas med vite i miljonklassen eftersom de bryter mot lagen”
  /Dagens Nyheter 1/12
  Kan vara förklaringen till kommunens agerande.

 3. konstigt att inte sjp och rönnqvist har en annan uppfattning!? vakna ”rönnen” säg emot. valet närmar sig. mer populistiska uttalanden vill vi ha.

 4. Allt för flocken.
  Flockimmunitetsmyndigheten FHM har ju kört med den taktiken ända sedan epidemin började. De vill ha smittspridning. I lagom takt.

  Nej, nedstängning nu tack.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka