fbpx

Bevattningsförbud gäller på Seskarö

 Det varma och torra vädret påverkar tillgången till vatten på Seskarö utanför Haparanda. För att dricksvattnet ska räcka  har kommunen infört bevattningsförbud. Förbudet gäller privatpersoner som är anslutna till det kommunala VA-nätet. Företag får använda vatten som behövs för att driva verksamhet men inte i övrigt gäller samma restriktioner för vattenanvändning som för privatpersoner.

Haparanda stad informerar på sin hemsida att det inte är tillåtet att använda kommunalt vatten till:

 • att vattna gräsmattor, blommor elller annan växtlighet med vattenslang eller vattenspridare. Du får vattna med vattenkanna.
 • att fylla pooler eller byta ut vatten i pooler och spabad.
 • att vattna stora ytor som fotbolls- eller tennisplaner.
 • att använda slang eller högtryckstvätt för att tvätta fasader, fordon eller liknande.

Kommunen vill gärna att medborgarna upplyser familjemedlemmar, arbetskamrater och vänner om att det rådande bevattningsförbudet.

De som har vatten från egen brunn omfattas inte av bevattningsförbudet, men uppmanas ändå att vara sparsam med vattnet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Bevattningsförbud gäller på Seskarö

 1. Gäller förbudet även molnen…🤔
  De har inte vågat släppa en enda droppe…

 2. Kjøp en vatten tank med pump en ö är ju ingen ö om det inte finns vatten runt om

 3. Ett tips till ansvarig leverantör vatten: Minska ventilöppningen efter pump till 50%. Då fattar förbrukarna vatten, oj det verkar vara på riktigt.

 4. Man kan väl hoppas på att det finns en plan hur man garanterar vattentillgången, detta eftersom man strävar efter att öka befolkningen på ön. Nya tomter finns avstyckade och klara,

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.