fbpx

Biden utropas till president i USA

Joe Biden blir USA:s 46:e president. CNN och AP rapporterade på lördagskvällen att valet är avgjort, efter att Biden tagit hem segern i Pennsylvania.

Prognoserna i USA säger att Joe Biden är på väg att få omkring fyra miljoner fler röster än Donald Trump på nationell basis, en marginal som verkar växa när poströster fortsätter att räknas.

”Jag är ärad och ödmjuk av det förtroende som det amerikanska folket har givit mig”, har Joe Biden skrivit i ett tidigt uttalande.

Kamala Harris blir USA:s första kvinna på ämbetet vicepresident.

Donald Trump menar däremot att valet inte är över. I ett uttalande på Trumpkampanjens hemsida säger Donald Trump att valet är ”långt från över” och menar att Joe Biden ”skyndar sig att felaktigt framställa sig som vinnare”. Donald Trump går inte med på beskedet om att Joe Biden blir USA:s näste president och lovar att det kommer att uppstå juridiska utmaningar, uppger nyhetsbyrån AP.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Biden utropas till president i USA

 1. Laitahyökkääjä: Jag har som hörselskadad blivit hånad av många ”medmänskliga” vänstermänniskor. Jag ser inte en självklar godhet i vänsterretorik. Mycket är hyckleri. Jag är förvisso ingen fan av Trump men det är jag inte av Biden heller.

 2. Trump hånar en handikappad man inför tv-kamerorna. Just en snygg världsledare. Vill desperat hänga kvar på bästa Putin-vis. T o m hustrun hans tycker han ska lägga ner. Nog sagt.

 3. Trump borde få dubbla fredspriset. Har avslutat alla krig, skrämt hickan ur diktaturer som >Kina, Iran NordKorea, ur Reinfeltar, Bildt, ur Lövarna ( sossar och bondeförbundare) Slutit fred mellan Israel och flera Arabstater.Gjort Amerika sort igen.

 4. Vi behöver Trumpare i runt om i världen. Om alla länder skulle resonera vänsterretorisk så skull vi ha stora demokratiska problem runt om i världen. Det får oss att stanna upp och tänka till. Det blir lätt att makten använder fula knep för att stävja oliktänkande. Oliktänkande (copernikus etc. ) behövs för att driva landet framåt.

 5. Tack USA för att Trumpperioden snart är över. Det finns dock alldeles för många ”Trump”-ledare kvar i världen, Turkiet, Ryssland, Syrien, Brasilien, Ungern, … Nordkorea.

 6. Vad har detta med Haparanda att göra? I övrigt tycker jag att valet mellan kandidaterna är att välja mellan pest eller kolera. Båda är hökar med pengar. Har en kandidat slut på pengar så får den inte fortsätta kandidera till presidentposten. Arbetarklassen har faktiskt haft något bättre med Trumpen än de hade med Obama.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.