fbpx

Biden utropas till president i USA

Joe Biden blir USA:s 46:e president. CNN och AP rapporterade på lördagskvällen att valet är avgjort, efter att Biden tagit hem segern i Pennsylvania.

Prognoserna i USA säger att Joe Biden är på väg att få omkring fyra miljoner fler röster än Donald Trump på nationell basis, en marginal som verkar växa när poströster fortsätter att räknas.

”Jag är ärad och ödmjuk av det förtroende som det amerikanska folket har givit mig”, har Joe Biden skrivit i ett tidigt uttalande.

Kamala Harris blir USA:s första kvinna på ämbetet vicepresident.

Donald Trump menar däremot att valet inte är över. I ett uttalande på Trumpkampanjens hemsida säger Donald Trump att valet är ”långt från över” och menar att Joe Biden ”skyndar sig att felaktigt framställa sig som vinnare”. Donald Trump går inte med på beskedet om att Joe Biden blir USA:s näste president och lovar att det kommer att uppstå juridiska utmaningar, uppger nyhetsbyrån AP.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Biden utropas till president i USA

 1. Laitahyökkääjä: Jag har som hörselskadad blivit hånad av många ”medmänskliga” vänstermänniskor. Jag ser inte en självklar godhet i vänsterretorik. Mycket är hyckleri. Jag är förvisso ingen fan av Trump men det är jag inte av Biden heller.

 2. Trump hånar en handikappad man inför tv-kamerorna. Just en snygg världsledare. Vill desperat hänga kvar på bästa Putin-vis. T o m hustrun hans tycker han ska lägga ner. Nog sagt.

 3. Trump borde få dubbla fredspriset. Har avslutat alla krig, skrämt hickan ur diktaturer som >Kina, Iran NordKorea, ur Reinfeltar, Bildt, ur Lövarna ( sossar och bondeförbundare) Slutit fred mellan Israel och flera Arabstater.Gjort Amerika sort igen.

 4. Vi behöver Trumpare i runt om i världen. Om alla länder skulle resonera vänsterretorisk så skull vi ha stora demokratiska problem runt om i världen. Det får oss att stanna upp och tänka till. Det blir lätt att makten använder fula knep för att stävja oliktänkande. Oliktänkande (copernikus etc. ) behövs för att driva landet framåt.

 5. Tack USA för att Trumpperioden snart är över. Det finns dock alldeles för många ”Trump”-ledare kvar i världen, Turkiet, Ryssland, Syrien, Brasilien, Ungern, … Nordkorea.

 6. Vad har detta med Haparanda att göra? I övrigt tycker jag att valet mellan kandidaterna är att välja mellan pest eller kolera. Båda är hökar med pengar. Har en kandidat slut på pengar så får den inte fortsätta kandidera till presidentposten. Arbetarklassen har faktiskt haft något bättre med Trumpen än de hade med Obama.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.