fbpx

Uppdatering 3: Bil voltade i Pajala – tre döda

Tre personer dog och två skadades i singelolycka när bilen voltade.

SOS larmades till en trafikolycka i Sattajärvi på väg 392 i Pajala kommun efter klockan fyra natten till lördag.

Det rör sig om en singelolycka där en bil hade voltat och börjat brinna. Fem personer färdades i bilen.

Räddningtjänsten som har varit på plats under natten har lämnat platsen.

— Det är en allvarlig olycka och polisen är på plats, jag kan inte säga mer nu utan hänvisar till polisen, säger jourhavande befäl på räddningstjänsten i Pajala.

Olyckan inträffade utanför Pajala i höjd med Sattajärvi. Johan Lindgren befäl vid polisens regionledningscentral, RLC, bekräftar att polisen är kvar på platsen och utredning av olyckan pågår.

— Vi är där och fortsätter jobba. Jag väljer att inte uttala mig om skadeläget för de inblandade, men vi har koll på alla fem personer som var med i bilen, säger RLC-befälet.

Vägen är helt avstängd för trafikgenomfart mellan Nybyn och Pajala, vägen är avspärrad vid olycksplatsen i höjd med Sattajärvi, cirka 16 kilometer söder om Pajala.

Trafikverket hänvisar trafikanter till alternativa vägar. Klockan 9.23 har Trafikverket satt sluttiden för avstängningen till klockan 16. Tiden är preliminär, vägen öppnas åter för trafik när polisens utredning av olycksplatsen är slutförd.

Uppdatering klockan 13.27: Väg 392 mellan Nybyn i Överkalix kommun och Pajala är fortfarande avstängd för trafik. Trafikanter uppmanas att köra via Ansvar, Jokkfall, Tärendö, Anttis.

Uppdatering klockan 16.46:

Region Norrbotten uppger att en 24-årig man tidigt på lördag morgon fördes med helikopter till Sunderby sjukhus. Mannen som vårdas på IVA, intensivvårdsavdelningen, är allvarligt, men inte livshotande, skadad. Mannen är hemmahörande i Kiruna kommun och är en av de fem personer som färdades i bilen.

En 27-årig man, också från Kiruna, hade själv tagit sig ut ur bilen innan ambulans kom fram till platsen. Enligt akuten i Gällivare är den mannen lindrigt skadad och har lagts in på vårdavdelning för observation.

Uppdatering klockan 21.05:

Tre personer har avlidit i samband med olyckan, skriver polisen. Personernas identiteter är ännu inte fastställda. Anhöriga till personer som uppges ha färdats i bilen är underrättade.

Skadeläget är fortfarande oklart för de två som förts till sjukhus

Samtliga inblandade i olyckan är män i 20-årsåldern. Fordonet är taget i beslag för teknisk undersökning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Uppdatering 3: Bil voltade i Pajala – tre döda

 1. Nu måste ni utreda det här. Varför var nyhetsförmedlingen så usel om olyckan under hela lördagen. Först på kvällen kom rätt info, vid 19:30-tiden, i TV och i NSD och HB. Hur mycket av fördröjningen berodde på media – hur mycket på polis och räddningstjänst. Hur mycket berodde på att det hände i glesbygden? Hur mycket på att alla är underbemannande under en helg? Hur mycket berodde på att ingenting är viktigt längre. utan alla. även media. kan göra som de vill för ingen bryr sig?.

  • Hej Sören Skogsdal,
   Under helgen jobbade vi intensivt med att få fram uppgifter om olyckan men det gick inte att nå polisen i frågan. Det kan delvis förklaras av att poliserna inte identifierat de förolyckade och därför var försiktiga med att lämna ut information.
   Det hör också till saken att polisen blivit allt svårare att få kontakt med, då ledningscentralen flyttats allt längre bort från Tornedalen. Polisen har anställt kommunikatörer som ska sköta kontakter med media. Dessa kommunikatörer jobbar inte under helger … varför det är så har jag svårt att förstå.
   Vi inom media har en viktig uppgift i att informera och berätta om vad som händer, men när vi inte har uppgifter att publicera är vi bakbundna.
   Mvh
   Örjan Pekka
   Vikarierande redaktör.

 2. kan det vara Nytorp istället för Nybyn. Nytorp ligger hitanför sattajärvi. jag tror att det är så.

 3. Fyfan vad tragiskt. Obegripligt att unga dör i förtid i såna här trafikolyckor. Det får inte hända helt enkelt. Hög hastighet? Vilt? Dålig väg? Dålig bil? Många frågor.
  Vila i frid.

 4. Tragiskt, så sorgligt.
  Tankarna går till deras föräldrar och andra anhöriga.

 5. Jag hoppas att det inte är hög hastighet som är orsaken till olyckan.

 6. Enligt SVT har tre personer avlidit i olyckan, HB verkar inte ha någon person i tjänst som kan uppdatera informationen.

  • Nu är den uppdaterad, informationen från polisen kom vid åttatiden i kväll.

 7. Mellan Nybyn och Pajala – vad är det? Obegripligt! Mellan Korpilombolo och Pajala vore väl mer rimligt.

  • Men det handlar ju om HBwebbens Axel Andén som sitter och klipper och klistrar som moderator/administratör för kommentarerna – då blir det lätt lite korkat! 😀

  • Sören Skogsdal.
   Om vägen är avstängd i Nybyn är det ju dumt skriva Korpilombolo.
   Ofattbart att du inte fattar det,,,
   Vila i frid pojkar.
   Beklagar sorgen för alla anhöriga.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.