fbpx

Hundar får krav på munkorg – bet hund

Länsstyrelsen kräver att en hundägare i Haparanda måste ha munkorg på sina hundar efter att hundarna attackerat andra hundar. Hunden på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Carola Vånsjö

En hundägare i Haparanda måste ha munkorg på sina hundar efter att hundarna bitit andra hundar. Detta har länsstyrelsen beslutat.

Enligt föreläggande har hundägaren två krav på sig. Hundarna måste förses med munkorg så de inte kan bita andra människor och djur och de ska hållas kopplade i ett fast koppel som är maximalt två meter långt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Hundar får krav på munkorg – bet hund

  1. Inför körkort och en kurs i ”vett och etikett” för att få inneha hundar. Tyvärr har folk för vana att ha sina hundar lösa som springer fram emot andra hundar, barn och andra. På Seskarö är det ingen som helst ordning på hundarna… springer lösa utan koppel, och ofta springer de lösa utan vare sig matte eller husse i närheten. Fullständig anarki och laglöshet råder på Seskarö.

  2. När det personliga ansvaret fattas måste samhället gripa in och det är inte samhället som begränsar friheten utan den enskilde individens beteende som gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN