fbpx

Blev av med körkort vid hastighetsöverträdelse

ÖVERKALIX: Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen fick en man i 25-årsåldern sitt körkort omhändertaget i samband med att han körde för fort på länsväg 392 i höjd med Lillselet. 

En polispatrull stoppade mannen efter att ha uppmätt hastigheten till 168 kilometer i timmen, den högsta tillåtna hastighet på sträckan är 90 kilometer i timmen.

Utöver att mannens körkort blev omhändertaget så utfärdade patrullen ett ordningsföreläggande.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “Blev av med körkort vid hastighetsöverträdelse

 1. Rune ratt, lyfter på hatten för dig! Bra trollat med enkla medel, du lyckades få igång en ickedebatt och t.o.m. väcka HB-webbens ärkenöt ”ejrazisd” med ditt inlägg. I övrigt har jag inget att säga i frågan, förutom möjligen lätta på gasen och håll till höger Svensson (i dubbel bemärkelse..).

 2. ej razisd: Misstänker att du har varit en mobbare i skolan när man läser dina inlägg och vad har jimmie och SD med den här saken att göra??.

 3. Marcus: Jag har ett sådant yrke där jag får ta hand om trafikskadade människor. Jag önskade att bilförare/ motorcyklister använder huvudet lite mer. Som tur är så slipper jag ta hand om anhöriga, det är polisens jobb.

 4. Helt klart har Rune Ratt rätt, Hastigheten har ingen betydelse egentligen det är förarens kapacitet gentemot rådande vägunderlag , egenkapacitet på förarkrav, däck, bil samt rådande dagsform som är avgörande. Har skrivit en rad artiklar angående detta men aldrig fått dom publicerade. Hastigheten är bara en faktor i en situationen. Tyvärr verkar alla inbilla sig att hastigheten är den allsmäktiga faktorn och ens egna tillkortakommanden i form av chaufför samt bil,däck och väglag inte har någon betydelse men de är nog av stor betydelse, kanske tom mer än hastigheten. Kör efter egen kapacitet..

 5. Ferrum: Jag tycker att bensinen borde bli dyrare för det bidrar till att många som kör sakta åker buss=olyckorna på grund av dom minskar. Jag hoppas ingen åker fast och får betala dyra böter eller ännu värre mister sin körlicens nä usch. Men nog är det bra med säkrare vägar kan jag tycka så bort med vajerräcken för dom bromsar upp omkörningarna!

 6. Det är bara att konstatera, det är helt meningslöst att göra vägarna och bilarna säkrare när det finns förare som bla. Rune m.fl.

 7. Jag hoppas att du åker fast för fortkörning. För din egen och dina anhöriga skull. Jag antar att du är medlem i ”bensinupproret 2.0” också.

 8. Rune Ratts ”alternativa fakta” Trumpar i klaveret. Har du helt missat all seriös forskning från senare år? Speed kills är fakta som även sämre utbildade gubbs borde ha koll på. Skit i soc medier, kolla lite SVT å SRs P1 så blir det bra Rune. Lycka till.

 9. Knapsu och Ferrum: Det borde vara obligatoriskt vid uppkörning att bevisa att man behärskar en bil i åtminstone 180 km/h, kanske mer. Annars köra moped! Olyckorna inträffar för dem som inte kan köra bil/har erfarenhet.
  Om hastigheten skulle ökas så skulle trafikrytmen bli bättre uppenbarligen eftersom det är såna som kör för sakta (under 150) som framkallar farliga omkörningar genom att ligga i typ 80 km/h.

 10. Rune ratt: Problemet är att människokroppen klarar inte kollisioner över 90 km i timmen. Vi har alldeles för klena halsryggar, det är därför bilarna är utrustade med krockkuddar som löser ut vid kollisioner över 30-40 km i timmen. Om vi hade hjälm och att huvudet var fastspänt mot nackstödet, då hade vi klarat smällen bättre. Men så ser inte förarkraven ut i dagens läge. Jag pendlar dagligen till kalix och blir konstant omkörd av bilister som kör fortare än den tillåtna hastigheten. De gör farliga omkörningar och riskerar andras liv.

 11. Man får ju hoppas att Rune Ratt inte rattar något som går fortare än en lådbil. Rune verkar inte förstå varför olyckor inträffar i trafiken.

 12. Dåligt av polisen att jaga de som kör lite fort på vägarna kring byn. Låt dem vara jag ser då ingen fara med att några kör fort

 13. Varför denna skitsak i HB,har ni inget vettigare att skriva ??
  När en olycka skedde med en malmbil på måndag och två for med helikopter till sunderbyn.
  Får säga som ABBA i en hitlåt money money

  And Money Talks again !!!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF