fbpx

Bomb exploderade under gränsbevakares bil

Polisen i Torneå rapporterar om en explosion natten mot tisdagen. UPPDATERAD

Fordonet som sprängdes är en hyrbil som används av en gränsvakt. Polisen vill inte kommentera om attacken riktades specifikt mot gränsbevakningen, rapporterar YLE.

Explosionen inträffade i stadsdelen Pudas utanför centralorten.

Polisen utreder det misstänkta brottet som sabotage och brott mot lagen om sprängämnen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Bomb exploderade under gränsbevakares bil

 1. För inte så länge sedan fann polis en bomb i Marielund hos en känd kriminell, nu genomförs en sprängning i Torneå. Kanske ska svensk polis och åklagare samarbeta med finsk polis och se om det kan finna något samband mellan de två händelserna och även granska den utsatta gränsvakten som bomben riktade sig mot för han har ju uppenbarligen gjort någon riktigt förbannad. För hur ofta finner polisen en bomb eller det sker en sprängning i dessa trakter, och nu sker bägge sakerna bara en kort tid emellan. Klart är att det varken är gränsilska, cornonasmittade eller arga snussmugglare bakom, utan dessa typer av händelser är snarare något som återfinns inom den grövre kriminaliteten där det då rör sig om större och grövre narkotika- och/eller vapenbrott.

 2. Sverige är en anarkistisk land. Staten får inte bestämma om någonting. Ni har inte armen, som kan skydda er, ni måste ha sjukvårdspartiet som. i Haparanda, när ingen tar ansvar om sjuka och gamla människor. Ni lever i en bubbla utan polis, regering, som tar ansvar, ingen gränsbevakning osv. Listan är jättelång. Därför litar ni på en Tegnell, som har tiotals kritiker i Sverige. Kritiker som har minst lika mycket erfarenhet som han.

 3. Bra Finland ni ser till att det uppstår konflikter, irritation, hat mellan två länder som haft mycket bra relation tidigare. Ni springer i Sverige utan rädsla för Corona men stänger ute oss svenskar även om vi har tvingande skäl för att komma till ert land. Skicka tillbaka era gränsvakter till ryska gränsen, det behövs inte sådana i gränsen mot Sverige, vi är ett fredligt folk. Tänker bara tillbaka på hur vi hjälpte Finland under kriget men vi borde kanske stängt gränserna istället.

  • Vi är två tvillingstäder som har haft bra samarbete över gränsen, hoppas polisen får tag i dom som sprängde hyrbilen för gräns bevakarna. Vad man kan lista ut så är det finska medborgare som sprängt, svenskarna kommer ju inte över gränsen. Sen borde polisen få fast dom som gör skadegörelse på svenskregistrerade bilar som står utanför butikerna för dom kommer ändå med några euron till butikerna. Det kan ta lång tid innan sämjan som vi haft blir som den varit, och gränsen kommer att vara stängd en lång tid framöver.

 4. Ile:

  Oj visste du inte det?!

  Är man finsk eller norsk medborgare så smittar ju inte corona i Sverige!

 5. sverigefinne. varför låter sverige finnar komma hit när inte svenskar får åka över gränsen. tror finnar att dom inte blir smittade eller att dom smittar ner svenskar när dom kommer hit till sverige och better sig som om dom ägde hela europa

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN