fbpx

Bomb exploderade under gränsbevakares bil

Polisen i Torneå rapporterar om en explosion natten mot tisdagen. UPPDATERAD

Fordonet som sprängdes är en hyrbil som används av en gränsvakt. Polisen vill inte kommentera om attacken riktades specifikt mot gränsbevakningen, rapporterar YLE.

Explosionen inträffade i stadsdelen Pudas utanför centralorten.

Polisen utreder det misstänkta brottet som sabotage och brott mot lagen om sprängämnen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Bomb exploderade under gränsbevakares bil

 1. För inte så länge sedan fann polis en bomb i Marielund hos en känd kriminell, nu genomförs en sprängning i Torneå. Kanske ska svensk polis och åklagare samarbeta med finsk polis och se om det kan finna något samband mellan de två händelserna och även granska den utsatta gränsvakten som bomben riktade sig mot för han har ju uppenbarligen gjort någon riktigt förbannad. För hur ofta finner polisen en bomb eller det sker en sprängning i dessa trakter, och nu sker bägge sakerna bara en kort tid emellan. Klart är att det varken är gränsilska, cornonasmittade eller arga snussmugglare bakom, utan dessa typer av händelser är snarare något som återfinns inom den grövre kriminaliteten där det då rör sig om större och grövre narkotika- och/eller vapenbrott.

 2. Sverige är en anarkistisk land. Staten får inte bestämma om någonting. Ni har inte armen, som kan skydda er, ni måste ha sjukvårdspartiet som. i Haparanda, när ingen tar ansvar om sjuka och gamla människor. Ni lever i en bubbla utan polis, regering, som tar ansvar, ingen gränsbevakning osv. Listan är jättelång. Därför litar ni på en Tegnell, som har tiotals kritiker i Sverige. Kritiker som har minst lika mycket erfarenhet som han.

 3. Bra Finland ni ser till att det uppstår konflikter, irritation, hat mellan två länder som haft mycket bra relation tidigare. Ni springer i Sverige utan rädsla för Corona men stänger ute oss svenskar även om vi har tvingande skäl för att komma till ert land. Skicka tillbaka era gränsvakter till ryska gränsen, det behövs inte sådana i gränsen mot Sverige, vi är ett fredligt folk. Tänker bara tillbaka på hur vi hjälpte Finland under kriget men vi borde kanske stängt gränserna istället.

  • Vi är två tvillingstäder som har haft bra samarbete över gränsen, hoppas polisen får tag i dom som sprängde hyrbilen för gräns bevakarna. Vad man kan lista ut så är det finska medborgare som sprängt, svenskarna kommer ju inte över gränsen. Sen borde polisen få fast dom som gör skadegörelse på svenskregistrerade bilar som står utanför butikerna för dom kommer ändå med några euron till butikerna. Det kan ta lång tid innan sämjan som vi haft blir som den varit, och gränsen kommer att vara stängd en lång tid framöver.

 4. Ile:

  Oj visste du inte det?!

  Är man finsk eller norsk medborgare så smittar ju inte corona i Sverige!

 5. sverigefinne. varför låter sverige finnar komma hit när inte svenskar får åka över gränsen. tror finnar att dom inte blir smittade eller att dom smittar ner svenskar när dom kommer hit till sverige och better sig som om dom ägde hela europa

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.

Tar strid mot skogsskövling

– Skogsindustrin har alltför länge haft fribrev när det gäller miljöbrott, säger Lars Malmström, turistentreprenör i Muonionalusta som i samarbete med renskötseln och naturskyddet vill skydda de kvarvarande skogarna och har polisanmält Norra Skog för en kalavverkning i Muonionvaara.