fbpx

Böter för avställd bil

HAPARANDA: Klockan 16.40 under fredagseftermiddagen påträffade polisen en bil i centrala Haparanda som hade framförts trots att fordonets var avställt.

Böter utfärdades till föraren.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Böter för avställd bil

 1. Hoppas att det var föraren av en med körförbud belagd blå MB skåpbil med reg W*L***. Körde som en idiot från Marielund längs cykelvägen…

 2. hmmm det kanske är en Stackars Fattigpensionär som ej har råd att ha bilen skatt och försäkrad…Dags för Regeringen att införa ett ”Fordonstillägg” så att Seniorerna har råd med bil.. Det finns ju ett Bostadstillägg så att folk med dålig pension kan få bo kvar i sina bostäder…

  • Ja, det är faktiskt dyrt att äga en bil. Någon form av rabatt borde man få (annat än de där löjliga tiorna som dras av) på fordonsskatten när man bor här uppe. Bensinen bidrar tillräckligt till statskassan. Gamla bilar är förstås bättre, i fråga om skatten, men i bland kan det vara besvärande svårt att få tag i delar till dem.

   Bostadstillägg och bostadsbidrag är bra saker, alla behöver ju bostad, men utan bil är det minsann inte heller lätt att överleva, åtminstone inte ute i byarna. Alla kan inte heller bo centralt. Husen i centrum är dyrare och alla har inte de fysiska förutsättningar som kvävs för att ta sig uppför trappor till en lägenhet. Framför allt är det brist på stora lägenheter för barnfamiljer, som därför ofta bor utanför centrum. Då måste man helt enkelt ha bil. både för att kunna ta sig till jobbet och för att kunna handla mat.

   Det är faktiskt, nu när jag tänker på det, helt orimligt att man ska tvingas betala så mycket för att äga en helt vanlig bil.

   • Lugn käre Zxcvbnm, allt löser sig 2030 när sossarna och MP förbjuder bensin- och elbilar. Du får glida fram i din nya Tesla, kostar knappt en miljon, och sikta på nästa laddstolpe och hoppas att vindsnurrorna blåser👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.