fbpx

Bötfälld för onödig körning

Natten mot lördag har polisen stoppat och bötfällt en bilförare i centrala Haparanda. Gärningen som bilföraren ska ha gjort sig skyldig till var onödig och störande körning.

Enligt tjänstgörande kommunikatör har den störande framfarten skett på Storgatan av en ”vuxen person”.

Enligt Trafikförordningen 4 kap. 8§ får så kallad okynneskörning med ett motordrivet fordon inte äga rum vid bostadsbebyggelse. ”Föraren av ett sådant fordon skall i övrigt anpassa färdväg, hastighet och färdsätt så att andra inte störs i onödan”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Bötfälld för onödig körning

 1. Bra jobbat polisen! Det körs som galningar i Haparanda och det behövs exemplariskt polisarbete. Vi som är ”normala” och som visar hänsyn och trafikvett i Haparanda är trötta på idioterna i trafiken. Vi som bor i Centrum får knappt någon nattsömn och orkar knappt sköta våra arbeten.

  • a traktorer och mopeden i ce trala stan..på nätterna.borde förbjudas helt.sätt skyltar på några av gatorna i centrum.som i torneå
   mellan 23-06 körförbud i vissa gator
   så slipper man dessa ungdomar körande på stan på nätterna

 2. Herrelmin gud måste man leta fel i Happis välkommen till Stockholm och gör samma sak men då måste ni ha fler anteckninsblock
  Uppväxt i Happis polis i Sthlm

  • Kan inte påstå att Stockholmsproblemen är något vi strävar efter. Bra att polisen ingrIper mot mindre förseelser. Då, kanske, vi inte får det som i Stockholm.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka