fbpx

Bötfälldes för att sladda

Polisen bötfällde en fordonsförare som sladdade omkring med ett fordon i Kalix. 

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden på torsdagskvällen. Förarens vårdnadshavare kontaktades och böter utfärdades på grund av ”onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Bötfälldes för att sladda

 1. Förstår om det sladdas mitt inne i stan oavsett tid på dygnet att det kan vara störande och trafikfarligt. Men på Ikano & Ikea parkeringarna utanför öppettiderna är väl inte så farligt om det spelas lite musik och sladdas. Vill man sladda på dagtid kan man väl åka ner på isbanan och leka.

  Låt ungdomarna få vara ungdomar och var glad över dom få som har kvar motorintresset idag och inte sitter inne i nån lägenhet och pundar eller håller på med annan kriminalitet som tyvvär är allt för vanligt idag.

  Stör man sig sladdandet och musiken kanske man borde fundera på flytta ut på landet istället, för i stan kommer det alltid finnas nåt ljud av något slag eller nånting att störa sig på för besserwisserna.

 2. Okej om man kör som en vettvilling på gatorna i stan då är det dags för repressalier. Men om man åker omkring kanske dunkar lite musik och sladdar lite kring Ikea och Ikano kvällstid utanför öppettiderna. Är det verkligen hela världen?
  Om man nu störs av detta måste jag fråga mig om man verkligen tänkt till när man flyttat in till stan

 3. Oj, vad stora problem vi har i samhället ungdomar som sladdar med bilen eller kör EPA med hög volym. 😁

  • Tja, kan man inte sköta sitt arbete pga ouppfostrade ungdomar konstant kör som galningar så man aldrig får sova, då är det ett allvarligt samhällsproblem. Men du kanske inte bryr dig för du har väl kanske inget arbete. Sluta försvara störande och trafikfarligt beteende!
   Ta ditt ansvar som förälder och lär dina barn vad som är rätt och fel!

 4. Det är dax att det tas tag i detta även i Haparanda!!! Det sliras, spelas musik så det dånar och trycks på gaspedalen onödigt mycket! Det är ett samhällsproblem om man ständigt blir väckt på natten av detta, framförallt om man ska jobba bästa morgon

 5. Rondellen vid OKQ8, parkeringarna vid IKEA och Ikanohuset samt parkeringarna vid ICA Maxi, Coop, K-Rauta i Haparanda är populära ställen där ungdomarna samlas och sladdar med sina bilar och EPA/a- traktorer.

 6. Dags att polisen gör samma sak i centrala Haparanda där det är konstant rallyåkning och sladdande med A-traktorer, Epa’s och mopedbilar. Oväsen och buller från denna idiotiska skräpkultur är mycket störande för boende i centrala Haparanda. Det är också omfattande trafikfara. Det är även vanliga bilar som körs som galningar i Haparanda. T ex korsningen Strandvägen/Köpmansgatan är livsfarlig. Folk kör som galningar i höga hastigheter. Har flera gånger sett bilar i hastigheter i minst 110 km/timmen på strandvägen. Vad har dessa förare i huvudet? De riskerar andras liv! Sätt upp farthinder på strandvägen, (från tingsrätten till grusplans infart) alternativt stäng av strandvägen för trafik.

  • Jag håller med se till att begränsa möjligheterna till fortkörning på allmänna vägar /farthinder är en mkt bra möjlighet som innebär en automatisk hastighetssänkning (och går att flytta på vid extraordinära behov)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.