fbpx

Bra drag när folkan sände Luleåmatch

Folkets hus sände Luleå hockeys bortamatch mot Rögle på torsdagskvällen. Foto: Anneli Sundbom

Folkets hus i Haparanda testar ett nytt grepp och sänder Luleås hockeymatcher i biosalongen.

På torsdag kväll kunde hockeyintresserade se Luleå hockeys match mot Rögle i storformat på bioduken i Folkets hus i Haparanda.

– Vi kör det på försök. Det blev snabba ryck när det blev klart med C-more att vi kan visa matchen och ta inträde, säger Anne Angeria som driver verksamheten i Folkets hus.

Första matchen visades i tisdags, då var det ett fåtal som kom eftersom det inte hunnits annonseras.

Vid torsdagens match hade drygt 30 personer dykt upp för att se på Luleå hockeys viktiga bortamatch mot Rögle. Inför matchen låg Rögle platsen över Luleå i tabellen med 64 poäng mot Luleås 63 poäng.

Det var ett bra drag på publiken, där medelåldern var mycket låg, nästan lite som att vara på plats i en hockeyarena.

Folkets hus fick sälja snacks, popcorn och godis inför och i pauserna, men förtjänsten är inte det viktigaste menar Anne Angeria.

– Det är bra att det finns någonstans att vara för barnen och att det känns lite som hemma, säger Angeria.

Det var bäddat för en rysare som Rögle gick segrande ur när de knep två poäng efter straffläggning. Luleå fick nöja sig med en poäng och ligger kvar på elfte plats. Rögle hoppade upp till nionde.

Klart är att det blir i alla fall en match till som sänds på Folkets hus – på lördagseftermiddagen visas Luleås match mot topplaget Växjö.

– Vi får se om det blir några fler matcher efter det, det beror på om vi har några andra evenemang inbokade sedan tidigare som det krockar med, säger Angeria.

För den som var hugad och hade åldern inne fanns även öl i utbudet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Bra drag när folkan sände Luleåmatch

  1. Skulle varit kul att komma och se men visste inte om detta. Om man gör lite reklam om liknande happenings så skulle man vara med och bidra till kommande event.

    • Det finns reklam på Facebook på Folkets Hus sida där! De har dessutom delat den i flera andra lämpliga grupper. Så reklam har de gjort! Men det är bara att knalla dit till nästa match -sjukt bra stämning!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.