fbpx

Brand i Haparanda

En garagelänga på Vallen stod i brand under tisdagskvällen. Foto: Läsarbild

 Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen larmades SOS om en brand i en garagelänga i bostadsområdet Vallen i Haparanda. 

Räddningstjänsten fick branden under kontroll och själva släckningsarbetet avslutades vid 21.30-tiden. Efterbevakning pågick fortfarande under onsdagens morgon men då via fastighetsbolaget som tog över strax efter klockan 23 på tisdagskvällen, uppger Kristin Johnsson, inre befäl SOS-alarm.

Delar av garagelängan är totalförstörd och polis har spärrat av området kring byggnaden. Brandorsaken är just nu okänd.

– Vi vet inte i nuläget hur den har startat. Det ska utredas men det kan ju ta lite tid innan man kan gå in på en brandplats, på grund av värmen bland annat. Rubriceringen är inledningsvis mordbrand på grund av de omfattande egendomsskadorna, säger Elisabeth Glaas, polisens presstalesperson.

Inga personskador finns rapporterade. Däremot ska minst tre fordon som stod parkerade inne i garagelängan ha spolierats.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

17 kommentarer på “Brand i Haparanda

 1. Kanske polisen ska söka gemensamma nämnare mellan branden i Haparanda och den anlagda brand som uppstod i Pajala någon dag senare? Verkar ju vara mer än ett oturligt sammanträffande?

 2. Den lilla blå bilen kör dagligen runt på vallen verkar spana på annat än brandposter.

 3. I detta forum är det meningslöst att kommentera. Man bryter inte mot nån regel utan avfärdas nästan alltid direkt av en moderator som tillåter extremvänstern ”ej liberal” tex att göra sina fullständigt vansinniga påhopp utan att få besvara dessa. Detta är ej demokrati.

  • Att redaktören modererar bort kommentarer har inget med eventuell frånvaro av demokrati att göra.
   Det är ingen mänsklig rättighet att få sina skriverier publicerade hos en tidning.

   • Det är just frånvaro av demokrati som är ledordet speciellt inte om det INTE bryts mot några regler. Dessa sk regler verkar vara individanpassade för att passa tidningens agenda och framtoning

 4. Har varit med om att hitta brandposter under 20 cm matjord och gräsmatta. Kan tänka mig att det kan uppstå kalabalik på vintern om man behöver hitta en brandpost .

 5. konstigt att moderaten forsell inte ännu har nån kommentar till Allras företrädare boende i täby ang 6 års fängelse till vd:en. man skulle tycka att han skulle vilja ha 12 års fängelse. men nu är det tyst från munvädret fast semestern är över. tror att forsell tycker att domen är för hård för hans ”vänner” för deras bedrägerier drabbar ju bara vanlig arbetares pensioner.

 6. ang populism inom politiken. helt klart har moderaten forsell återkommit från sin semester. för de har varit lugnt med kommentarer från enl högerpatraskets kommnade justitieminister, säger regeringern 3 år så säger forsell 4 år. säger regeringen 5 år så säger forsell 6 år ang nån straffskala. och sen måste högern må illa när skjutningarna faktiskt minskar och fler döms till fängelse. för dom vill att allt ska eskalera med fler utomstående ska skadas och hellre dö. för de är kanske bra för opinonssiffrorna. de är faktiskt fakta. och att antalet döda i pandemin också minskar och då mår hela extremhögern mycket illa för dom vill att dödstalen ska öka och att deras opinjonsiffror följer densamma. de är ju de deras retorik går ut på.

 7. till ”sverige svensk”. ja dessa sd razi. säkert en man arbetslös, skild, misslyckad i samhället, kanske en misslyckad egen företagare. vet inte nått om hur ett samhälle fungerar. lever i sin egen razi värld. så ser en sd:era ut enl SCB. bor i haparanda och låtsas inte kunna meän kieli utan pratar svenska med stockholms brytning. pratar tyst om att han har finskt påbrå. varför? jo för då är inte ens han godkänd av sd åkesson som en riktig svenk.

 8. Skrattretande att se inläggen från s.k ”SD:s Sverigevänner”, med sina konspiration teorier, utan att veta orsaken till branden. Jag undrar, vem skall nu ”avgå” som verkar vara deras enda politiska förslag till åtgärder!

 9. Det är det mångkulturella Sverige. Nu har vi det i Haparanda också. Ingen stad undkommer dessa kriminella och narkomaner som kanske är inblandade i det här också.

 10. Skribenten menar säkert att bilarna bespolades av räddningstjänsten men kunde inte räddas, all publik som vistades invid branden kunde bevittna att tankbilar användes vid släckningsarbetet, i ett bostadsområde med många lägenheter i husen borde måste det finnas brandposter, Haparandas räddningstjänst sökte med ljus och lyktor efter brandposter men kunde inte hitta någon som man kunde använda vid släckningsarbetet, räddningstjänstens chef borde kartlägga samtliga fastigheter som innehåller lägenheter var den närmaste brandpost finnes, om räddningstjänsten i denna brand haft tillgång till vatten från brandposter så kunde det med säkerhet ha gått att rädda flera bilar och garage.

 11. Det här är ju nya södra sverige.snart var dagligt😐
  Tur att ongen mäniska kom till skada.

 12. En får hoppas att det finns en naturlig förklaring på detta förlopp,
  elfel på fastighet eller fordon, ingen är betjänt på att det finns ett uppsåt,

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.