fbpx

Brand i skåp på Gränsskolan

Polisen och räddningstjänsten kallades under torsdagen till Gränsskolan i Haparanda på grund av en brand i ett skåp. 

Branden ska utredas och en anmälan ska upprättas gällande mordbrand. Det var vid 13-tiden under torsdagen som pådrag i form av en brand härjade i ett skåp på Gränsskolans högstadium i Haparanda.

Branden var begränsad inne i ett skåp och verksamheten hade släckt den själv. Räddningstjänsten var på plats och sökte av samt ventilerade byggnaden. Det blev kraftig rökutveckling i flygeln som drabbades och det går inte att bedriva någon mer utbildning där idag, uppger en talesperson på SOS-inre befäl.

Inga personskador finns rapporterade. Hb har utan resultat sökt rektorn på skolan samt Barn- och  ungdomsförvaltningens chef.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Brand i skåp på Gränsskolan

 1. Säkert samma ligist(er) som var inblandade i händelsen med soffan för nån månad sedan. Det finns säkert någon som vet vem/vilka de är, dags att avslöja vem som förstör för alla andra elever som verkligen vill lära sig något i skolan.

 2. Men igen brand 🤔
  Sätt övervakningskameror innan hela skolan är bränd.
  Varför finns det inga skolpoliser där som får ta hand om stökiga ungdomar?

 3. Inte första gången det brinner på den skolan, det här var tredje anlagda branden på kort tid, rektorn bör ta itu med det här, det är väldigt allvarligt när eleverna börjar anlägga bränder inne i skolans lokaler. Enda rätta är att söka tillstånd för att sätta upp kameror, då minskar och mest troligt upphör det mesta av skadegörelsen och mordbrandsförsöken. Tänk på att det är barnens och lärarnas arbetsplats det är frågan om, om det här vore en arbetsplats med enbart vuxna så hade det dragits igång en polisutredning för att få fast mordbrännaren.

  • Övervakning är nog inte den bästa lösningen. Man borde ta reda på vad som orsakar denna onormala eldningslust (hur nu det ska gå till). Handlar det om att eleverna är missnöjda med någonting i skolan? Konflikter med lärare? Givetvis ska mordbrännandet stoppas, men någon bakomliggande orsak bör ju finnas.

   • @Zxcvbnm
    Bakomliggande orsaker ?
    Missnöjda elever ?
    Konflikter med lärare ?
    Om det är orsaken så skulle alla skolor brinna dagligen, ska eleverna förlåtas för mordbrännandet för att dom är missnöjda och har konflikter med lärararna ?
    Enda sättet att få stopp på sånt här är kamera övervakning av utrymmena.
    Skolan är en arbetsplats både för elever och lärare.
    @Zxcvbnm om du är missnöjd på din arbetsplats, börjar du starta bränder där eller försöker göra nåt annat för att dämpa missnöjet ?

    • Jag sa väl inte att de skulle förlåtas? Jag menade att kameraövervakning är ineffektiv med tanke på hur lätt det är att inte bli igenkänd (huvtröja, munskydd, whatever) för den som har skumma avsikter. De som väljer att synas på bild är väl de som inte startar några bränder. Sedan hur man väljer att hantera problem på sin arbetsplats varierar ju med ålder och mognad. Barn och tonåringar kan reagera irrationellt om de inte kommer på någon fungerande lösning. Jag tror inte att elever som mår bra (”har alla hästar hemma”) startar bränder i skolan. Sådant brukar märkas långt innan några bränder startas, så nog borde väl någon i omgivningen ha koll på vilka det rör sig om? Där bör riktade åtgärder sättas in. Att kameraövervaka hela bunten gör knappast någon nytta. Det var så jag menade.

     • Kamera övervakning gör stor nytta.
      Att tro/veta vem som startar bränder hjälper inte så mycket om man inte har ”bevis”, man kan inte anklaga någon bara på grund av att man ”vet”, dom flesta blandar ihop att tro och veta, för många är det samma sak. Ungdomar som mår dåligt måste få hjälp, den hjälpen startar i deras hemmamiljö, föräldraansvaret måste ”kliva” in nån gång, kan inte vara enbart skolans ansvar. Skolan har som uppgift att utbilda eleverna, man kan inte belasta dom med saker som bör göras utanför skolans domäner, i första hand föräldrar och sen nån typ av ”professionell” hjälp av landstinget (sjukvården).

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.