fbpx

Broddar till äldre

HAPARANDA: Förra vintern delade Haparanda stad ut broddar kostnadsfritt till äldre. Alla broddar gick inte åt och nu delas resterande par broddar ut.  

Sammanlagt köptes 500 par broddar in i vintras och ett hundratal blev över. Nu när halt väglag är i antågande så är broddar en bra försäkring under skosulorna, och de finns att hämta i stadshusets reception.

– Man behöver pensionärsintyg och legitimation för att kvittera ut ett par broddar, berättar Daniel Fälldin, kommunikatör på Haparanda stad.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “Broddar till äldre

 1. Tack för broddar, visserligen st större. Perfekt på skoterskor, när jag i vinter skottar snö. Snälla Haparanda stad, vi är många på landet, sandhink,räcker ju inte med en. Inventera äldre ute i bygden, måste finnas pengar till förebyggande, dyrt med lårbensbrott.

 2. Från Holmen;Lustigt val av jämförelseobjekt,hur många liter mjölk för man för samma pris som ett par broddar kostar? F.ö. finns det broddar att köpa frågan gäller att det är ingen ide’ att gå till Kommunen om man har större skostorlek än 43. Happisbos snack om 72 är skidsnack likaså att vissa i Kommunen tjänar 150-200000 i en annan tråd

 3. Hmmm det finns monteringsbara Dubbar att köpa för en human kostnad ..ungefär vad en flaska Whisky härtappad kostar eller kanske vad en Dunk vin kostar eller mindre än halva priset för en stock Cigaretter…Dubbade vinterskor av god kvalitet är dock en aning dyrare …. att promenera med broddar på skorna är inte så lätt och frestar på vaderna…

 4. Enok Nitti – det är säkert inte kommunens fel att du har storlek 72 på skorna meddela dom om att du behöver specialtillverkade broddar som passar dig
  det är väl bra att dom försöker IAF ,vissa kommuner sänker värmen på hemmen pga pengabrist

  o Sarva jag e en av dom som röstat på SD 😉 o jag har inget emot nyinflyttade, jag kan ba inte med sossarnas Dadda med dom politik mer

  och till MUMIN hur kom du underfund med att det är folk utanför kommun/tornedalen som skriver ??? är det nån som skriver på svenska för en gångs skull (det finns faktiskt svenskar i tornedalen också)

 5. det är ju bra att mindre bemedlade seniorer får Broddar och sand av kommunen..Ang kommuner som har det svårt ekonomiskt och drar in på förmånerna för medborgarna så finns lite mer att läsa här om hur det kan bli Googla ””Den dolda pensionsskulden – Framtidens skattebomb””

 6. Intressant att människor utanför Tornedalen har börjat länka till HBwebben pga av de diskussioner och debatter som förekommer här. Lätt att vi får en slags ”Byfåne stämpel” på oss. Liknande fria debatter finns ju inte i så många andra tidningar.

 7. Det är bra med brodd-utdelning för äldre. Några hinkar sand bör också utdelas. Varför inte gratis sparkar åt de äldre med sämst balans och gratis glasögon/hörapparater så de bättre klarar sig i trafiken… listan kan göras lång 👍

 8. Svar till Enok 90. Försörjningsstöd eller konstant beroende av socialhjälp är ju en slags pension fast under ett annat namn. Det finns folk som kommit in i landet och direkt klivit in i pensionssystemet.Det du kanske tänker på är Svenska ålderspensionärer men kom ihåg allas rätt i det Svenska samhället. Varför tror du att det mesta inom Svensk åldringsvård går på knäna? Fundera vart pengarna går. Direkt när man bevisar fakta då får man en rasist stämpel.Ha en bra dag, köp skor som är färdigdubbade.

 9. Broddar är bra o ha när snöskottningen i stan inte har funkat som den ska på flera år
  sen kan dom ju dela ut cykelhjälmar så folk som ej Razist inte slår huvudet när dom är ute sent på fredagkvällarna

 10. Till razisd. Prova med att banka din substitut till kranie i husväggen 10 ggr, du kan ändock inte bli sämre.Vad har dina hjärnspöken med broddar att göra? Akta dig snart kommer åkesson, lilleman och kristi brud och tar dig! Du kan ju bli kurir till Stefan Löfven och lämna några miljarder till Erdogan. Sedan det är inte konstigt att broddarna tagit slut,vi har fått in 200,000 nya 15-25 åriga pensionäreri landet genom din urbota falska idol
  En fantastisk bra redaktör, denna yrkesgrupp är oftast mycket välutbildade
  I HB får man kommentera än så länge men i NSD är det stopp sedan flera år.

 11. Herre gud…stoppa denne ej razisd. Det måste vara ett stort, väldigt stort fel på denna person. Vad har hens kommentar med utdelning av broddar att göra????

 12. Ge Ej razisd ett par broddar han måste ha skadat huvudet,ett angrepp på redaktören har inget med broddar att göra.

 13. ny en riktig höger med extrema åsikter har blivit vår nye redaktör. kanske han passar bra in i tidiigate ägarmajoritet ägande och extrwema höger åsikter. så pass är väl enl höger extyrema åsikter allt tillfylles. vart tror den politiska inom extrem högern med kd och sd som partern att den framtida poitiken är på väg? min fråga är vart åt mer höger är redaKTÖREN PÅ VÄG MOT? mot mer razi åkesson eller mer mot kristibrud i kd eller lille mannen i m?

 14. Jag fick inga förra året pga dom större storlekarna var slut det är kanske därför som det finns broddar kvar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.