fbpx

”Bygg inget värmeverk!”

Köp fjärrvärme och använd de 155 miljonerna till exempelvis ett nytt badhus i Haparanda. Det är Rune Routuvaaras förslag
– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “”Bygg inget värmeverk!”

 1. Som om det inte blir stabil värme om kommunen bygger eget värmeverk först och främst så är väl värmeverket det enda som genererar pengar i kommunen allt annat kostar pengar som vatten och avlopp som håller på att klappa ihop och inte får vi glömma gatukvalitén heller: potthålen och asfalten delar ytan med 50/50 på många ställen

 2. Att vi har ett eget värmeverk är på lång sikt det bästa. Bygg ett stort och modernt verk så vi kan sälja överskottsvärme till finnarna. Covid-19 har visat att vi behöver vara självständiga och självförsörjande i framtiden. Vi kan inte lita på att finnarna räddar oss om det blir kris i samhället, tvärtom.

 3. Vi behöver varken Finland eller deras medborgare i Haparanda. Stäng gränsen mot finland då slipper vi deras Corona smittade befolkning.
  Åk till Ryssland!

 4. ni som vill att kommunen skall bygga åt ett värmeverk åt er tänk på oss andra som kommunen ej ens tillhandahåller fiber, avlopp och vatten och busstransporter. Mer vill ha mer och låta andra betala

  • Du väljer själv var du vill bo. På landet har du inte nära tillgång till stadens bekvämligheter men kanske andra fördelar.

   • Nu pratar jag om kommunens pengar Dvs skatten jag betalar in som företagare och löntagare har inte jag samma rättighet att ta del av kakan som du? Eller får man använda mer av skattemedels som också kommer från mig än om man bor på landet ? Egoistiskt tänkt

 5. Rune, nu är Du fel ute. Vad händer om covid hamnar i returledningen, då stängs värmen till Haparanda. Kan man stänga en gräns kan man även stänga av värmen!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.