”Bygg inget värmeverk!”

Köp fjärrvärme och använd de 155 miljonerna till exempelvis ett nytt badhus i Haparanda. Det är Rune Routuvaaras förslag
– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “”Bygg inget värmeverk!”

 1. Som om det inte blir stabil värme om kommunen bygger eget värmeverk först och främst så är väl värmeverket det enda som genererar pengar i kommunen allt annat kostar pengar som vatten och avlopp som håller på att klappa ihop och inte får vi glömma gatukvalitén heller: potthålen och asfalten delar ytan med 50/50 på många ställen

 2. Att vi har ett eget värmeverk är på lång sikt det bästa. Bygg ett stort och modernt verk så vi kan sälja överskottsvärme till finnarna. Covid-19 har visat att vi behöver vara självständiga och självförsörjande i framtiden. Vi kan inte lita på att finnarna räddar oss om det blir kris i samhället, tvärtom.

 3. Vi behöver varken Finland eller deras medborgare i Haparanda. Stäng gränsen mot finland då slipper vi deras Corona smittade befolkning.
  Åk till Ryssland!

 4. ni som vill att kommunen skall bygga åt ett värmeverk åt er tänk på oss andra som kommunen ej ens tillhandahåller fiber, avlopp och vatten och busstransporter. Mer vill ha mer och låta andra betala

  • Du väljer själv var du vill bo. På landet har du inte nära tillgång till stadens bekvämligheter men kanske andra fördelar.

   • Nu pratar jag om kommunens pengar Dvs skatten jag betalar in som företagare och löntagare har inte jag samma rättighet att ta del av kakan som du? Eller får man använda mer av skattemedels som också kommer från mig än om man bor på landet ? Egoistiskt tänkt

 5. Rune, nu är Du fel ute. Vad händer om covid hamnar i returledningen, då stängs värmen till Haparanda. Kan man stänga en gräns kan man även stänga av värmen!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.

Utdömt badhus öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Kämpar mot finsk vindkraft

Överklagningstiden för vindkraftsprojektet Karhakkamaa på finska sidan mitt emot Risudden och Korpikylä går ut den 5 oktober. Uppmaningen från den finska grupp som besökte några besöksanläggningar på svenska sidan i söndags är att de som har något emot planerna bör överklaga.

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.