fbpx

Bygglov kan dröja till juli

Mitt i smällkalla vinter är kan det vara dags att tänka framåt på sommaren.
Särskilt om du tänkt tag i något byggprojekt kan det vara bra att vara ute i god tid. Ska du bygga nytt, bygga ut, bygga kan det behövas bygglov från kommunen.

Ta reda på vilka regler som gäller för de byggnationerna som planeras. Handläggningstiderna i Haparanda kan vara långa och ett besked om bygglov kan ta från tio veckor och ibland upp till tjugo veckor.

Söks bygglov idag är det 19 maj om tio veckor och om 20 veckor är det sista veckan i juli.

”Det är inte bara du som vill bygga. Inför sommaren ökar antalet bygglovsansökningar och anmälningar. Handläggningstiderna kan öka, se därför till att vara ute i god tid så att du kan vara säker på att du hinner få din anmälan eller ansökan behandlad.” står det på Haparanda kommuns hemsida.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Bygglov kan dröja till juli

 1. Jag förstår inte. Jag följde anvisningarna för att få bygglov. Då planerade jag på hösten, ritade in nybyggnationen i januari och fick bygglov i mars. Ska ni ha bygglov, börja i tid.

 2. Hej.hur länge tar det för kommunen att jobba per ärende?40timmars arbetsvecka.

  • Inte jobbar dom 40timmar inte, testa få tag i nån på kommunhuset en fredag efter 12, helt omöjligt.

 3. Det stämmer inte vi har väntat 15 månader på lekställning för barnen tror dom hinner bli vuxna före bygglovet. så snabbt går det i kommunen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.