fbpx

Byte av regionstyre idag

Idag, 1 december 2022, tar nya regionstyrelsen över ordförandeklubban.

Vid förra veckans möte med regionfullmäktige beslutade den nya majoriteten, med (S), (V) och (C), att nya mandatperioden börjar redan den 1 december 2022 istället för vid årsskiftet.

Moderaterna har överklagat beslutet till förvaltningsrätten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Byte av regionstyre idag

 1. Ja nu kommer det nya fritidspolitiker och det kommer inte bli nå bättre.
  Tycker synd om Kirunaborna som väntar på att få ett nytt sjukhus, en det lär inte bli något BB eller akutkirurgi för det var ju sossarna som avvecklade det.
  Det man har byggt upp i Kalix får väl också stryka på foten. Har alltid funderat: varför slipper Piteå sjukhus neddragningar. Hur kunde dom få stänga kirurgin under fem veckor i somras.
  Den nya regionsledningen kom ju med en nyhet för några veckor sen: De hade beslutat att anställa kommunsekreterare. Radio Norrbotten intervjuvade högsta regionsrådet och han menade att det kostade nästan inget, ”bara” 3,5 miljoner! Jag blev utnämnd till chef 1985 i en privatägt rikstäckande bolag och det första jag fick ta och göra var att avveckla sekreteraren för det skulle man göra i hela bolaget. Snart skriver vi 2023 och regionen anställer sekreterare! Är det på det här sättet ni tänker bygga upp förtroendet hos t.ex sjukvårdspersonalen?
  Vad månne det bli av det här?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.