fbpx

Kallas liv blir bok

I oktober 2023 ges ”Skam den som ger sig” ut.

Tärendös skiddrottning Charlotte Kallas liv blir bok. Tillsammans med medförfattare Johan Esk, sportjournalist på DN som har följt Charlotte Kalla genom hela hennes karriär, berättar Charlotte Kalla om prestationsångest, rädslor och återkommande självtvivel.

Boken tar upp allt ”från tonårshäng i Pajala till dramatik bakom kulisserna under de stora mästerskapen”, uppger The Book Affair.

– Jag är otroligt stolt över den här boken. Jag ser den som ett testamente över mitt liv såhär långt och över min karriär som skidåkare. Ska jag berätta om hur det har varit behöver jag göra det med mina egna ord på mitt sätt. Jag har ofta ställts inför utmaningar där jag fått kliva utanför min bekvämlighetszon, men att skriva boken har varit bland de mest utmanande, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla har en prisbelönt karriär bakom sig. Utöver 50 SM-medaljer lyckades hon dessutom med konststycket att kamma hem två individuella OS-guld (10 kilometer fristil i Vancouver 2010 och 15 kilometer skiathlon i Pyeongchang 2018) och ett individuellt VM-guld (10 kilometer fristil i Falun 2015).

Hon fick Jerringpriset efter att som första svenska längdskidåkare ha vunnit Tour de Ski. År 2010 avtäcktes en staty av henne i Tärendö. På idrottsgalan 2011 utsågs hon till Årets kvinnliga idrottare 2010. Senast deltog hon i TV4-programmet ”Let’s Dance” där hon slutade på andra plats.

Självbiografin ”Skam den som ger sig” utkommer på The Book Affair förlag,

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka