fbpx

Kallas liv blir bok

I oktober 2023 ges ”Skam den som ger sig” ut.

Tärendös skiddrottning Charlotte Kallas liv blir bok. Tillsammans med medförfattare Johan Esk, sportjournalist på DN som har följt Charlotte Kalla genom hela hennes karriär, berättar Charlotte Kalla om prestationsångest, rädslor och återkommande självtvivel.

Boken tar upp allt ”från tonårshäng i Pajala till dramatik bakom kulisserna under de stora mästerskapen”, uppger The Book Affair.

– Jag är otroligt stolt över den här boken. Jag ser den som ett testamente över mitt liv såhär långt och över min karriär som skidåkare. Ska jag berätta om hur det har varit behöver jag göra det med mina egna ord på mitt sätt. Jag har ofta ställts inför utmaningar där jag fått kliva utanför min bekvämlighetszon, men att skriva boken har varit bland de mest utmanande, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla har en prisbelönt karriär bakom sig. Utöver 50 SM-medaljer lyckades hon dessutom med konststycket att kamma hem två individuella OS-guld (10 kilometer fristil i Vancouver 2010 och 15 kilometer skiathlon i Pyeongchang 2018) och ett individuellt VM-guld (10 kilometer fristil i Falun 2015).

Hon fick Jerringpriset efter att som första svenska längdskidåkare ha vunnit Tour de Ski. År 2010 avtäcktes en staty av henne i Tärendö. På idrottsgalan 2011 utsågs hon till Årets kvinnliga idrottare 2010. Senast deltog hon i TV4-programmet ”Let’s Dance” där hon slutade på andra plats.

Självbiografin ”Skam den som ger sig” utkommer på The Book Affair förlag,

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN