fbpx

SM blir Kallas sista som elitidrottare

Tärendöbördiga Charlotte Kalla uppger på sociala medier att SM i Norrbotten blir hennes sista tävling som elitidrottare.

”Här tog jag mina första stavtag som sjuåring och det känns fint att få avsluta karriären här”, skriver Kalla”, med tillägget att beslutet har vuxit fram under den senaste månaden.

SM i Piteå pågår mellan den 23 och 28 mars.

Charlotte Kallas meritlistan har hunnit bli lång sedan hon år 2006 tog guld vid junior VM i skiathlon, tio kilometer.  Totalt har hon tagit nio OS-medaljer, 13 VM-medaljer och 49 SM-medaljer, 59 pallplatser i världscupen, med mera.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “SM blir Kallas sista som elitidrottare

 1. Anti: Fina vantar, men de var visst gjorda av gamla plastpåsar. Själv föredrar jag ull.

  • Zxcvbnm: Jag tillhör sista årskullen som gick ut folkskolan utan engelska på schemat. Sanders Lovikkaprodukt är äkta, allt over där är inte fejk, tro inte på förra hövdingen.

 2. Fick ståpäls när jag såg henne vinna SM guld efter en fantastisk spurt.
  Tack Charlotte för alla trevliga stunder vi fått uppleva framför televisionen

 3. Tack Charlotte! Du har gett oss så många fantastiska upplevelser och stunder framför tv,n i så många år. Vi glömmer aldrig dessa stunder då vi högljudda ropat ut vårt hejande på dig i våra hem, t.ex Tour de ski då du som mkt ung knäckte Virpi Kuitunen, alla dessa guldstafetter och inte minst din slutsträcka i Sotzi och mkt mkt mer. Det är så oförglömliga minnen som än i dag gör oss tårögda av glädje, då vi tittar på dessa lopp i smart TV,n. Du har varit en mycket fin förebild för vårt land, för våra ungdomar och din hembygd. Tack vare dig har vi dagens fantastiskt duktiga tjejer på spåret. Vi önskar Dig allt gott i framtiden och ser dig gärna som lagledare i svenska landslaget. Ett stort Tack och Lycka till!

 4. Charlotte har gett Pajala kommun och framför allt Tärendö enorm publicitet.
  Hennes egna prispengar motsvarar bara en bråkdel av värdet på all den positiva reklam hon har skidat fram åt oss i Tornedalen.

  • Jaså? Hur mycket har hon egentligen fått i prispengar då? – Och vad har den ”reklamen” åstadkommit? Hon är bra på att åka skidor, visst, men … Hur stor betydelse har hennes åkande i verkligheten?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.