fbpx

SM blir Kallas sista som elitidrottare

Tärendöbördiga Charlotte Kalla uppger på sociala medier att SM i Norrbotten blir hennes sista tävling som elitidrottare.

”Här tog jag mina första stavtag som sjuåring och det känns fint att få avsluta karriären här”, skriver Kalla”, med tillägget att beslutet har vuxit fram under den senaste månaden.

SM i Piteå pågår mellan den 23 och 28 mars.

Charlotte Kallas meritlistan har hunnit bli lång sedan hon år 2006 tog guld vid junior VM i skiathlon, tio kilometer.  Totalt har hon tagit nio OS-medaljer, 13 VM-medaljer och 49 SM-medaljer, 59 pallplatser i världscupen, med mera.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “SM blir Kallas sista som elitidrottare

 1. Anti: Fina vantar, men de var visst gjorda av gamla plastpåsar. Själv föredrar jag ull.

  • Zxcvbnm: Jag tillhör sista årskullen som gick ut folkskolan utan engelska på schemat. Sanders Lovikkaprodukt är äkta, allt over där är inte fejk, tro inte på förra hövdingen.

 2. Fick ståpäls när jag såg henne vinna SM guld efter en fantastisk spurt.
  Tack Charlotte för alla trevliga stunder vi fått uppleva framför televisionen

 3. Tack Charlotte! Du har gett oss så många fantastiska upplevelser och stunder framför tv,n i så många år. Vi glömmer aldrig dessa stunder då vi högljudda ropat ut vårt hejande på dig i våra hem, t.ex Tour de ski då du som mkt ung knäckte Virpi Kuitunen, alla dessa guldstafetter och inte minst din slutsträcka i Sotzi och mkt mkt mer. Det är så oförglömliga minnen som än i dag gör oss tårögda av glädje, då vi tittar på dessa lopp i smart TV,n. Du har varit en mycket fin förebild för vårt land, för våra ungdomar och din hembygd. Tack vare dig har vi dagens fantastiskt duktiga tjejer på spåret. Vi önskar Dig allt gott i framtiden och ser dig gärna som lagledare i svenska landslaget. Ett stort Tack och Lycka till!

 4. Charlotte har gett Pajala kommun och framför allt Tärendö enorm publicitet.
  Hennes egna prispengar motsvarar bara en bråkdel av värdet på all den positiva reklam hon har skidat fram åt oss i Tornedalen.

  • Jaså? Hur mycket har hon egentligen fått i prispengar då? – Och vad har den ”reklamen” åstadkommit? Hon är bra på att åka skidor, visst, men … Hur stor betydelse har hennes åkande i verkligheten?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.