Classic Motor Meet skjuts upp

I slutet av mars verkade Jörgen Alamaa, ordförande i den lokala motorklubben Classic Motor Meet i Haparanda, ännu hoppfull vad gäller sommarens stora motorarrangemang. Hans inställning var då att coronaviruset inte ska få stoppa bilfesten, utan att allt ska arrangeras som tänkt.
Men den 2 maj beslutade styrelsen att klubben måste ställa in bilfesten.
Vill fira stort
– Som läget är just nu i Sverige och i världen finns egentligen inga alternativ. Vi kan inte arrangera träffen som tänkt. Så det är bättre att vi skjuter upp den till nästa år och arrangerar ett riktigt jubileum då, istället för att göra något litet i år. Och det ser inte ut som att man kan göra något litet heller i år, säger han med tanke på de restriktioner som råder, att folksamlingar ska begränsas till högst 50 personer.
Ett års förberedelser
– Självklart är det extremt tråkigt. Vi har jobbat i stort sett sedan förra året med förberedelserna. Och när man hör folk på stan säger att alla har sett fram emot det här. Det är ju det största som händer i Haparanda. Men det är inte tråkigt bara för oss, utan alla bilträffar ställs ju in, säger han.
Hur går det med de artister som ni har bokat till jubileet? Kommer ni att förlora något när allt ställs in?
– Nej, kontrakten har oftast en uppsägningstid, så förhoppningsvis går vi inte back på det här. Men vi jobbar med att boka om de här kontrakten, och försöker få samma artister till nästa år – om det nu går. Det är ett arbete som börjar nu, säger Jörgen Alamaa.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.

Kaunisanställd buskör

JUNOSUANDO: På jobbet hanterar han bland annat säkerhetsfrågor för malmbilarna. På fritiden gör han burnouter och buskör på byn. Nu har invånarna i Junosuando fått nog.

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.