fbpx

Classic Motor Meet skjuts upp

I slutet av mars verkade Jörgen Alamaa, ordförande i den lokala motorklubben Classic Motor Meet i Haparanda, ännu hoppfull vad gäller sommarens stora motorarrangemang. Hans inställning var då att coronaviruset inte ska få stoppa bilfesten, utan att allt ska arrangeras som tänkt.
Men den 2 maj beslutade styrelsen att klubben måste ställa in bilfesten.
Vill fira stort
– Som läget är just nu i Sverige och i världen finns egentligen inga alternativ. Vi kan inte arrangera träffen som tänkt. Så det är bättre att vi skjuter upp den till nästa år och arrangerar ett riktigt jubileum då, istället för att göra något litet i år. Och det ser inte ut som att man kan göra något litet heller i år, säger han med tanke på de restriktioner som råder, att folksamlingar ska begränsas till högst 50 personer.
Ett års förberedelser
– Självklart är det extremt tråkigt. Vi har jobbat i stort sett sedan förra året med förberedelserna. Och när man hör folk på stan säger att alla har sett fram emot det här. Det är ju det största som händer i Haparanda. Men det är inte tråkigt bara för oss, utan alla bilträffar ställs ju in, säger han.
Hur går det med de artister som ni har bokat till jubileet? Kommer ni att förlora något när allt ställs in?
– Nej, kontrakten har oftast en uppsägningstid, så förhoppningsvis går vi inte back på det här. Men vi jobbar med att boka om de här kontrakten, och försöker få samma artister till nästa år – om det nu går. Det är ett arbete som börjar nu, säger Jörgen Alamaa.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF