fbpx

Com Hem kunder är utan TV 4 och C More

TORNEDALEN: Natten mot onsdag slocknade kanalerna TV 4 och C More hos hushåll som är kunder hos Com Hem. Bakgrunden handlar om att Tele2-ägda Com Hem och Teliaägda TV4 inte har kommit överens om ett nytt avtal.

Det är en tredjedel av landets hushåll som drabbats när TV 4 släckts ner.

TV4 uppmanar hushåll som drabbats och inte kan se kanalen på vanliga tv:n att istället titta på streamingkanalerna TV 4 Play och C More som nu går att titta på fritt under två veckor framåt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Com Hem kunder är utan TV 4 och C More

 1. Till ”nickname” och redaktören: visst är HB högerpopulistisk och kanske börjar vackla med och vill ha ett samarbete med dom bruna. Min fråga till redaktören är att, kommer alla negativa åsikter om dom bruna att inte komma med i hb:s mycket populära möjlighet att kommentera där även andra åsikter kan komma till tals? Det finns ju sd:are som inte vill bli emotsagda av fakta.

  • HB har ingen politisk färg, och reglerna för kommentarsfältet gäller lika för alla. Men tänk på att försöka hålla en god ton och inte gå till personangrepp samt att diskutera det som artikeln handlar om. Då blir det bättre diskussioner här på HBwebben.

 2. Det verkar inte spela någon roll vad ämnet handlar om. Sd-frågan poppar upp överallt. Kanske HB kan varje vecka ha en speciell punkt för de som har åsikter om Sd. Då slipper vi övriga ta del av osakliga inlägg som inte berör ämnet, utan bara förstör. Redaktören skulle kanske kunna rensa bort allt, innan det publiceras, som inte berör ämnet. Jag saknar TV 4.

 3. När det gäller politik som också är lite utanför det här ämnet. Men då det diskuteras jämt i alla ämnen här.

  Att ett viss parti sitter 4 år och sedan kan bara vinkas adjö till. Stämmer ju inte riktigt.

  Vi ser ju redan här i lilla Haparanda så tydligt vad nytt styre gjort redan nu på 1 år!
  Vad hinner man inte göra på 4 år?!

 4. Detsamma gäller dom här streamingtjänsterna.

  En visar det här, den andra det där, en tredje sådant…
  I slutändan ska du ha 3+ tjänster för att komma åt allt du vill se. Sedan styrs det där hur länge programmen får ligga kvar innan det raderas…

  Jag må vara gammalmodig men roligare köpa cd, vinyl, dvd, blueray, mp3 filer dvs som jag får behålla innehållet.

  Sorry att det gick lite utanför ämnet nu 😊

 5. Fakta:

  Precis, kommersiell tv var annat då när det begav sig.

  Vi kan alla ha våra åsikter men den tiden hade man åtminstone eget producerade program (som varken idol, bonde söker fru osv är).

  Idag är det bara pengar och åter pengar mer ska ha mer!

  Jag säger inte att Comhem är några änglar när det gäller att lura pengar av folk. Men bara det att man ska kräva pengar av Comhem för att visa en ”gratis kanal” som ju tv4 är, är ju konstigt.

  Sedan att resten av reklamfinansierade kanaler ska ligga kodat på alla nät är ju helt galet! I många andra länder visas reklamkanaler okodat och gratis!

 6. Tror inte att om SD kommer till makten…att Jimmy kan göra sig till diktator…
  S styr i Sverige…men ändå blir de nedröstade av oppositionen i vissa frågor.
  Och vi har ju val var fjärde år…om det börjar hetta till.

 7. Tittade på ett program på tv (ej tv4 så klart) om hur Hitler kom till makten i Tyskland under 30-talet. såg direkt att Hitlers agenda liknar mycket vad sd:s politik går ut på i dagens Sverige. allt åt alla för att sen när man kommit till makten helt ändra sin politik till razi/nazi med bla skoluniformer till alla barn i skolan. visst är de en skrämmande utveckling. så tänk efter ni som röstar på detta razi parti bara för att alla andra kan tänkas göra de-. vakna för f-n.

 8. Bara SVT och Sveriges Radio fungerar, så vet man vad som händer i Sverige, lokalt och i övrigt! Dessa reklam kanaler kör med sina såpor dygnet runt. TV4 har i avtalet att visa lokalt, de visar vädret för Norrbotten för att kringgå avtalet?? TV4 s.k. sporten under ca 1 min, av dessa är 45 sek. reklam för C-mores pågående matcher! Jag betalar gladeligen TV-avgiften på 1.200 kr/år via skatten, en minskningn med hälften mot tidigare.

 9. håller med dig ”Ung”. vem orkar hålla på och se på mästarna i förnedrings-tv. troligen bara centerpartister som gillar Bonde söker fru. och troligen alla sd:era som gillar högervinklingen i kanalen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.