fbpx

Coronasmitta i Haparanda – skola stängd

HAPARANDA: Tornedalsskolan i Haparanda håller stängt tills vidare på grund av att en person inom skolan har bekräftats smittad av covid-19.

 

Förvaltningschefen Arja Martinviita har sänt ut meddelanden till elever och föräldrar om att Tornedalsskolan håller stängt under  torsdagen, till att börja med. Syftet med att stänga hela skolan uppges vara att garantera tryggheten för elever, vårdnadshavare och personal ”i ett läge där många är oroliga och där vi nu vet att en person bekräftats ha blivit smittad…”

Enligt finska Yle håller även Språkskolans högstadie i Haparanda stängt under torsdagen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Coronasmitta i Haparanda – skola stängd

 1. Gymnasiet och uppåt är stängt nu. Svårt slå igen lågstadiet och dagis då många som behövs inom vården har småbarn. Och far- och morföräldrar tillhör ofta riskgrupperna och ska därför ej riskeras. Ta det lugnt, regering och myndigheterna jobbar så svetten lackar efter bästa bedömningsförmåga i ett ovisst läge för att undvika en ännu större katastrof. Tackar högre makter för att inte amatörerna inom SD sitter vid rodret!

 2. Knapsu: Tror du man fördröjer med skolor öppna?
  Nytt Land som väljer stängda skolor/gränser är Finland…….SNART är vi ensamma i europa med vårt smarta drag…

 3. A: det går inte att stoppa smittspridningen, bara att fördröja den!
  Vad tror du konsekvenserna blir om vi håller skolorna stängda i kanske uppåt ett år? För det är så länge en sån här epidemi brukar vara.

 4. Knapsu: i dessa overkliga tider måste man ta svåra beslut.
  Jag är chockad över, handlingsförlamningen hos de som ska leda oss.
  Tvätta händerna med tvål och stanna hemma, om du känner dig sjuk är det enda dagens presskonferans gav oss..

  Man bör stänga skolorna, för att stoppa smittspridningen och därmed ge undervisning digitalt. Vilket land tror ni tar detta svåra beslut först? Sverige eller Finland?

 5. Nu är det dags att befolkningen lugnar ner sig och låter myndigheterna och professionen sköta det här.
  Det är inte politiker som vill visa sig handlingskraftiga för att få röster i nästa val som vi behöver nu, utan expertisen.
  Ska vi stänga hela landet i flera månader?

 6. Marita, de tycks vilja att de ska dö. Den så kallade ”statsepidemiologen” Anders Tegnell har beslutat att tester ska stoppas för alla som inte har symptom, trots att det är väl känt att denna sjukdom kan smitta, även om man är asymtomatisk.

 7. I många länder har man stängt skolor. Nu senast Frankrike.
  Det borde man göra i Sverige också. Vi ser spridningen i region Stockholm hur snabbt det går.
  Blir katastrof när inte det tas prover bara på riskgrupper.
  Så elever tar hem smittan och det blir kedjereaktion. Kan bli stora konsekvenser i samhället. I Kina som har stor erfarenhet av smittspridningen rekommenderar man att stänga bla skolor.
  Vi har ju facit från Kina och Italien så vad väntar regeringen på ? Vad väntar Folkhälsovårdsmyndigheten på ? Att de gamla skall dö i förtid ?

 8. Hörde precis att på Lunden, där jobbade personer idag som har barn i samma skola där det finna Corona idag, hur tänker man här från kommunen sida?

 9. Nu är det dagas att agera och stänga skolorna i haparanda tills det lugnar ner sig. Danmark har agerat och nu stänger Oslo i Norje sina skolor.

 10. Varför stängs skolan idag (torsdag) när det ska ha funnits kännedom om den smittade person redan i början av veckan? Och hur kan en ledig skoldag vara en ”säkerhetsåtgärd”? Känns som att detta enbart är ett sätt att påvisa att man ”tar ordentliga säkerhetsåtgärder” från skolledningens håll. Om viruset spridits från respektive till andra elever nu under veckan så kommer en ledig dag att inte generera någon nytta alls. Dåligt!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).