fbpx

Coronasmittan fortsätter att öka

Antalet konstaterade fall av covid-19 fortsätter att öka i länet, liksom antalet personer som vårdas på sjukhus.

Vecka åtta hade  Norrbotten 827 konstaterade fall av covid-19, vilket är en ökning med elva procent jämfört med veckan innan.

Och enligt siffror från Region Norrbotten vårdas nu 40 covid-19-smittade personer på sjukhus i länet, varav tio på C-IVA. Dessutom vårdas fyra smittade på C-IVA utomläns.

827 bekräftade smittfall i länet är det nästhögsta antalet sedan mätningen startade vecka elva år 2020. Bara vecka 48 förra året hade fler smittade, 904.

Ökningen av smittofall är störst i Luleå, som förra veckan fick 490 nya fall och därmed hade ett incidenstal per 1.000 invånare på 6,27. Det kan jämföras med Övertorneå som hade det nästhögsta incidenstalet på 3,03 (13 nya fall).

Haparanda som tidigare har haft stor smittspridning hade  förra veckan (v.8) fem nya konstaterade fall, och därmed ett incidenstal per 1.000 invånare på 0,52 – vilket är det nästlägsta talet i Norrbotten. Bara Arvidsjaur har lägre, 0 nya fall.

Även Pajala hade förra veckan fem nya konstaterade fall, och har därmed ett incidenstal på 0,83.

 

 

 

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Coronasmittan fortsätter att öka

  1. Det är inget nytt S Fnutts. När det var stängt i våras helt grundlagsstridigt fanns nästan ingen smitta. Desto mindre folkströmmar, desto friskare invånare.

  2. Coronasmittan ökar i Norrbotten och vaccineringen tar lång tid, men hur kommer det sig att man i Haparanda inte har vaccinerat några personer med hemtjänst, när man i region Norrbotten redan har gett en första dos till 73% av alla som har hemtjänst?

  3. Smittospridningen gick ner i Haparanda när gränsen ”stängdes” för Finländska besökare, bara ett fåtal har kommit över.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.