fbpx

Coronasmittan fortsätter att öka

Antalet konstaterade fall av covid-19 fortsätter att öka i länet, liksom antalet personer som vårdas på sjukhus.

Vecka åtta hade  Norrbotten 827 konstaterade fall av covid-19, vilket är en ökning med elva procent jämfört med veckan innan.

Och enligt siffror från Region Norrbotten vårdas nu 40 covid-19-smittade personer på sjukhus i länet, varav tio på C-IVA. Dessutom vårdas fyra smittade på C-IVA utomläns.

827 bekräftade smittfall i länet är det nästhögsta antalet sedan mätningen startade vecka elva år 2020. Bara vecka 48 förra året hade fler smittade, 904.

Ökningen av smittofall är störst i Luleå, som förra veckan fick 490 nya fall och därmed hade ett incidenstal per 1.000 invånare på 6,27. Det kan jämföras med Övertorneå som hade det nästhögsta incidenstalet på 3,03 (13 nya fall).

Haparanda som tidigare har haft stor smittspridning hade  förra veckan (v.8) fem nya konstaterade fall, och därmed ett incidenstal per 1.000 invånare på 0,52 – vilket är det nästlägsta talet i Norrbotten. Bara Arvidsjaur har lägre, 0 nya fall.

Även Pajala hade förra veckan fem nya konstaterade fall, och har därmed ett incidenstal på 0,83.

 

 

 

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Coronasmittan fortsätter att öka

  1. Det är inget nytt S Fnutts. När det var stängt i våras helt grundlagsstridigt fanns nästan ingen smitta. Desto mindre folkströmmar, desto friskare invånare.

  2. Coronasmittan ökar i Norrbotten och vaccineringen tar lång tid, men hur kommer det sig att man i Haparanda inte har vaccinerat några personer med hemtjänst, när man i region Norrbotten redan har gett en första dos till 73% av alla som har hemtjänst?

  3. Smittospridningen gick ner i Haparanda när gränsen ”stängdes” för Finländska besökare, bara ett fåtal har kommit över.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.