fbpx

Coronasmittan fortsätter att öka

Antalet konstaterade fall av covid-19 fortsätter att öka i länet, liksom antalet personer som vårdas på sjukhus.

Vecka åtta hade  Norrbotten 827 konstaterade fall av covid-19, vilket är en ökning med elva procent jämfört med veckan innan.

Och enligt siffror från Region Norrbotten vårdas nu 40 covid-19-smittade personer på sjukhus i länet, varav tio på C-IVA. Dessutom vårdas fyra smittade på C-IVA utomläns.

827 bekräftade smittfall i länet är det nästhögsta antalet sedan mätningen startade vecka elva år 2020. Bara vecka 48 förra året hade fler smittade, 904.

Ökningen av smittofall är störst i Luleå, som förra veckan fick 490 nya fall och därmed hade ett incidenstal per 1.000 invånare på 6,27. Det kan jämföras med Övertorneå som hade det nästhögsta incidenstalet på 3,03 (13 nya fall).

Haparanda som tidigare har haft stor smittspridning hade  förra veckan (v.8) fem nya konstaterade fall, och därmed ett incidenstal per 1.000 invånare på 0,52 – vilket är det nästlägsta talet i Norrbotten. Bara Arvidsjaur har lägre, 0 nya fall.

Även Pajala hade förra veckan fem nya konstaterade fall, och har därmed ett incidenstal på 0,83.

 

 

 

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Coronasmittan fortsätter att öka

  1. Det är inget nytt S Fnutts. När det var stängt i våras helt grundlagsstridigt fanns nästan ingen smitta. Desto mindre folkströmmar, desto friskare invånare.

  2. Coronasmittan ökar i Norrbotten och vaccineringen tar lång tid, men hur kommer det sig att man i Haparanda inte har vaccinerat några personer med hemtjänst, när man i region Norrbotten redan har gett en första dos till 73% av alla som har hemtjänst?

  3. Smittospridningen gick ner i Haparanda när gränsen ”stängdes” för Finländska besökare, bara ett fåtal har kommit över.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN