fbpx

Coronatester vid gränsen

Inom kort kommer coronainformation, med möjligheter till provtagning, vara aktuellt vid gränsövergången i Torneå.

Verksamheten startar tidigast den sista augusti. Verksamheten kommer att verka i containrar – i en tas prover och i en annan ges rådgivning.

– I fortsättningen kommer resenärer som återvänder från Sverige och har sympton och misstanke om coronasmitta att hänvisas till coronatest.

Personer utan symptom får frivilligt ta del av coronarådgivning.

Förutom personer som återvänder till Finland kommer samtliga coronatester i Torneå att utföras där.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Coronatester vid gränsen

 1. Historien upprepar sig, fast i omvänd ordning. För 80-talet år sedan avlusade vi alla som kom från öst, då var vi rädda för harmlösa löss. I nuet blir vi avcoronade av grannen i öst, därför att de är rädda för harmlösa covid-19. Löss och covid hör ju till bådas vardag. Märkligt?

  • Harmlösa covid-19?
   Ett hån mot 6000 döda i Sverige och många fler runt om i världen.
   Kalla det harmlöst visar på skribentens förstånd.

   • I Sverige dör omkring 90000 per år, utan det skulle vi inte kunna existera. Det flesta snorar inte ens av covid-19 och årlig influensa släcker också flera tusen liv. Åldersskörheten tillhör livets gång, kollilivet är inget att se fram emot.

    • I skogen utanför Happis begravdes skyndsamt ett antal kroppar i en gemensam grop, där hade man sann anledning till rädsla, hotet var kolera. Där skulle de drabbade ha varit lika nöjda med harmlös covid som Hasse Alfredson var i monologen ”spiken i foten”.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.