fbpx

Cykelveckan är tillbaka

Mellan den 3 och 9 juni ska hela Övertorneå rulla när kommunen kör en repris av cykelveckan. I år uppger kommunen att upplägget blir annorlunda jämfört med förra året.

I årets upplaga av cykelvecken ska inte bara den snabbaste cyklisten ha möjlighet till vinster, utan den som har besökt flest ställen. Under veckan kommer QR-koder att placeras ut runt omkring i kommunen. Målet att sträva efter är att besöka så många ställen som möjligt under veckan med cykel. När man hittat en QR-kod skannar man den, tar en bild på sin cykel på den aktuella platsen samt fylla i formuläret.

Samtidigt anorndas aktivitet för pensionärer och daglediga. I Hedenäset, Svanstein och Övertorneå centralort kommer det att placeras ut bokstäver efter ”huvudgatorna”, som bildar ett somrigt ord.

”Vi vill uppmana dig att ta dig ut och leta efter dessa bokstäver och reda ut vad ordet är för något, oavsett om du promenerar eller cyklar”, skriver kommunen på sin hemsida.

I Hedenäset placeras fyra bokstäver längs Norlins väg, i Övertorneå placeras sex bokstäver längs Matarengivägen, i Svanstein placeras sex bokstäver längs Svanstein-vägen och i Pello placeras fem bokstäver längs Pellovägen mellan Pellohallen och korsningen till Strandvägen. Alla som har deltagit erbjuds sedan att närvara på en tillställning i Jägmästarparken den 18 juni.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka