fbpx

Dags för regeringsskifte

Ny regering men inga nya ministrar.

I dag anmälde statsminister Stefan Löfven (S) de statsråd som ska ingå i nya regeringen. Och det blev samma ministrar som tidigare, förutom att näringsministern Ibrahim Baylan ska även ta över jordbrukspolitiken.

Regeringsskiftet äger nu rum vid en konselj på slottet under ledning av H.M. Konungen. Konseljen startade klockan 14.15.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Dags för regeringsskifte

  1. Bra, kör hårt Steffe, skit i realiteten. Varför ändra på ett vinnande lag? Förvisso några skjutningar och gängmord relaterade till migrationsmisslyckandet även idag,men det kan nog snackas bort. Kunde Bagdad Bob så kan nog även sossarna förklara för folket hur stabilt läget är….

  2. Föregående statsminister var ju helt oduglig och därför har man varit tvungen att välja en ny.

  3. Ett råd till S, stoppa borgarnas s.k. frihetsreformer med marknadslösningar och privatiseringar inom skola, vård-och omsorg, inom apotek, bilprovning etc. Politiken är förödande för oss som bor på landsbygden, service som FK och AF har de nedmonterat med Centerpartiet goda minne!! Enda statliga myndigheten som expandera i bl.a. Ötå är Polisen år 2021!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.