fbpx

Del av E4 stängs av på måndag

Sju kilometer av E4, sträckan Haparanda-Salmis byggs just nu om. Från och med nästa måndag kommer en del av E4 att hållas avstängd i omkring fyra månader.
Med start den 2 augusti kommer järnvägsbron att breddas och arbetet medför att trafiken på E4 stängs av i båda riktningar. Trafiken leds istället om via Köpmansgatan och Ripvägen. Beräknat slutdatum för arbetet finns inte angivet men ska enligt uppgift vara i november 2021. Arbetet är en del i Trafikverkets projekt ”E4 Salmis–Haparanda, mötesfri väg”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Del av E4 stängs av på måndag

  1. Mötesfria vägar…alltid något, trodde den MP-ledda JÖK-regimens mål var bilfria vägar?

  2. Oj.dit ska polisen komma med hastighets kameror farthinder m.m det är mkt folk som pendlar m.m
    Blir det 70km/h kör folk i 30km/h …. polisen polisen ni måste jobba oxo på e4 att det ska fungera.böter till dom som ej håller hastigheten.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.