fbpx

Dieseltank stulen från Värmeverket

Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Tanken ni ser till vänster i bild är en likadan som den stulna, men dock något större. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Natten mot fredag har Haparanda Värmeverk utsatts för stöld och godset utgörs av en så kallad farmartank som rymmer 10 kubikmeter diesel. Exakt hur mycket diesel den stulna tanken innehåller är dock oklart. 

Värmeverkets dieseltankar förvaras på inhägnat område och för att komma åt tanken så har staketet raserats helt och hållet. Troligtvis har farmartanken fraktats iväg med någon form av lastbil eftersom att storleken som tanken uppgår till kräver förflyttning med kranbil. ”Det är inte något som man bara lastar på ett personbilssläp”, säger polisen.

Under fredagsförmiddagen fanns ännu inte någon misstänkt gärningsperson. En brottsplatsundersökning för att säkra spår pågår just nu på platsen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Dieseltank stulen från Värmeverket

  1. Med dagen nya moral så kommer allt dyrt att bli stöldbegärligt, måste nog limma fast löständerna så inte de blir stulna.

  2. Det måste ju finnas folk där i trakten som sett denna lastbil med tanken på flaket? Jobba på båda sidorna om älven i samarbete så får man fast dessa tjuvar, troligen inom branschen. Den som köper diesel svart är följaktligen delaktiga i ett tjuvsamhälle och ingenting annat!

  3. Tjuvarna blir bara fräckare och fräckare. Helt sanslöst att dom har slagit till på en sån öppen plats utan att någon har sett det. Men som ”från holmen” redan nämnde. Bränslepriserna ökar, då lär vi se liknande kupp i framtiden. Hoppas tjuvarna åker fast så fort som möjligt.

  4. Någon form av Lastbil…ja så här blir det när drivmedel blir så dyrt att oärliga människor kan tjäna pengar på att sälja det vidare..Ungefär som med kopparplåt på höga kyrktak där företagsamma individer monterar ner det och säljer. Nåväl det behövs mer väktare i det här landet som håller på att omformas till nåt annat…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.