Dieseltank stulen från Värmeverket

Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Staketet har raserats och en 10 kubikmeter stor tank med diesel har stulits från Värmeverket i Haparanda. Tanken ni ser till vänster i bild är en likadan som den stulna, men dock något större. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Natten mot fredag har Haparanda Värmeverk utsatts för stöld och godset utgörs av en så kallad farmartank som rymmer 10 kubikmeter diesel. Exakt hur mycket diesel den stulna tanken innehåller är dock oklart. 

Värmeverkets dieseltankar förvaras på inhägnat område och för att komma åt tanken så har staketet raserats helt och hållet. Troligtvis har farmartanken fraktats iväg med någon form av lastbil eftersom att storleken som tanken uppgår till kräver förflyttning med kranbil. ”Det är inte något som man bara lastar på ett personbilssläp”, säger polisen.

Under fredagsförmiddagen fanns ännu inte någon misstänkt gärningsperson. En brottsplatsundersökning för att säkra spår pågår just nu på platsen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Dieseltank stulen från Värmeverket

  1. Med dagen nya moral så kommer allt dyrt att bli stöldbegärligt, måste nog limma fast löständerna så inte de blir stulna.

  2. Det måste ju finnas folk där i trakten som sett denna lastbil med tanken på flaket? Jobba på båda sidorna om älven i samarbete så får man fast dessa tjuvar, troligen inom branschen. Den som köper diesel svart är följaktligen delaktiga i ett tjuvsamhälle och ingenting annat!

  3. Tjuvarna blir bara fräckare och fräckare. Helt sanslöst att dom har slagit till på en sån öppen plats utan att någon har sett det. Men som ”från holmen” redan nämnde. Bränslepriserna ökar, då lär vi se liknande kupp i framtiden. Hoppas tjuvarna åker fast så fort som möjligt.

  4. Någon form av Lastbil…ja så här blir det när drivmedel blir så dyrt att oärliga människor kan tjäna pengar på att sälja det vidare..Ungefär som med kopparplåt på höga kyrktak där företagsamma individer monterar ner det och säljer. Nåväl det behövs mer väktare i det här landet som håller på att omformas till nåt annat…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.