fbpx

Digitala driftstörningar

Just nu är flertalet abonnenter i Haparanda med omnejd drabbade av driftstörningar i fast telefoni, tv och bredband.

Både leverantörerna Telia och Telenor rapporterar under tisdagseftermiddagen om pågående driftstörningar i tv- och bredbandsnätet. Felsökning pågår och enligt Telenors information beräknas felet åtgärdat till klockan 18.00 på tisdagskvällen. Enligt Telias driftinformation är beräknad klartid 20.30. Även leverantören Tele 2 verkar drabbad av driftstörningen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Digitala driftstörningar

 1. Varför gör inte polisen sitt jobb här i Marielund?
  Vi orkar inte med all kriminalitet. Vi har fått nog.
  Myndigheterna måste sätta ner foten och låsa in klientelet.
  Personligen har jag tröttnat att stå för fiolerna.

 2. Vesiongelma näyttää jatkuvan.Kunta tiedottaa vain nikkalan ongelmasta,mutta meillä Marielundissa on jatkunut monta kuukautta.Vesi haisee pahalle ja maistuu ei voi juoda joutuu keittämään kahteen kertaan.Juomavesi haetaan kaupasta.Keväällä tämä sama ongelma johtuu tulvasta mutta nyt tilanne ollu koko ajan.

  • Undrar vad det beror på? Hos oss här i Marielund på Tranvägen så smakar inte vattnet illa eller är missfärgat medans det hos en del andra gör det

 3. Börjar bli leds på allt svammel. Dyra skatter betalas men inget får man för pengarna. Det grävs fel och kablar går sönder därav strömavbrott i flertal hus. Vem var denna stjärna måntro?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.