Region Norrbotten fortsätter att utveckla digitala lösningar inom vården. Just nu testas videomöten med läkare och sjuksköterskor i mobilen. Om allt faller väl ut är tanken att det under nästa år ska erbjudas i hela länet.
Digitalen, som är Region Norrbottens digitala flaggskepp infördes i början av 2020. I tjänsten kan man bland annat kan chatta med vårdpersonal, och till en början var tanken att Digitalen skulle implementeras lite försiktigt men tjänsten fick snabbt stort genomslag och kom till stora delar att ersätta fysiska vårdbesök, enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten. För att kunna öka tillgängligheten inom psykiatriska vården utökades nyligen Digitalen till att även ta emot patienter med psykisk ohälsa.
Digitaliseringen går vidare och just nu arbetar alltså regionen bland annat med att lansera digitala besök via en app i mobilen. Till största delen handlar det om att patienterna har sitt första möte fysiskt med vården, men att återbesöken sker digitalt i större utsträckning. I vissa fall kan även det första mötet komma att erbjudas digitalt.
– Vi körde igång med videosamtal i mobilen i mindre volymer före sommaren, men breddinförandet sker under 2021. Det är förstås också beroende på om utvärderingen av de verksamheter där vi nu har infört det visar sig vara tillräckligt positiva, säger Anders Nordin, regionens IT/-MT-direktör.
1 kommentar på “Digitalisering inom vården”
kommunerna skyller på minskade skatteintäkter pga befolkningsminskning. de är ok. men fattar inte att alla dessa jobbskatteavdrag är en stor del att skatteintäktrrna minskar. främst högern fattar inte sambandet. dom extrema tror att lägre skatt minskar arb lösheten! dom tror att de finns mer arbeten att söka för arbetslösa bara för att man sänker skatten. arbegtsgivare anställar den personal dom behöver oavsett skatten. de är fakta.