fbpx

Digitalisering inom vården

Region Norrbotten fortsätter att utveckla digitala lösningar inom vården. Just nu testas videomöten med läkare och sjuksköterskor i mobilen. Om allt faller väl ut är tanken att det under nästa år ska erbjudas i hela länet.

Digitalen, som är Region Norrbottens digitala flaggskepp infördes i början av 2020. I tjänsten kan man bland annat kan chatta med vårdpersonal, och till en början var tanken att Digitalen skulle implementeras lite försiktigt men tjänsten fick snabbt stort genomslag och kom till stora delar att ersätta fysiska vårdbesök, enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten. För att kunna öka tillgängligheten inom psykiatriska vården utökades nyligen Digitalen till att även ta emot patienter med psykisk ohälsa.

Digitaliseringen går vidare och just nu arbetar alltså regionen bland annat med att lansera digitala besök via en app i mobilen. Till största delen handlar det om att patienterna har sitt första möte fysiskt med vården, men att återbesöken sker digitalt i större utsträckning. I vissa fall kan även det första mötet komma att erbjudas digitalt.

– Vi körde igång med videosamtal i mobilen i mindre volymer före sommaren, men breddinförandet sker under 2021. Det är förstås också beroende på om utvärderingen av de verksamheter där vi nu har infört det visar sig vara tillräckligt positiva, säger Anders Nordin, regionens IT/-MT-direktör.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Digitalisering inom vården

  1. kommunerna skyller på minskade skatteintäkter pga befolkningsminskning. de är ok. men fattar inte att alla dessa jobbskatteavdrag är en stor del att skatteintäktrrna minskar. främst högern fattar inte sambandet. dom extrema tror att lägre skatt minskar arb lösheten! dom tror att de finns mer arbeten att söka för arbetslösa bara för att man sänker skatten. arbegtsgivare anställar den personal dom behöver oavsett skatten. de är fakta.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.