fbpx

Döms till fängelse för mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till fyra och ett halvt års fängelsestraff för mordförsök i knivbråket på Stationsgatan i centrala Haparanda i år.

Nu har domen fallit i målet gällande knivbråket som inträffade den 26 maj på Stationsgatan i Haparanda. Mannen i 20-årsåldern som var misstänkt för att ha huggit en man med kniv då har nu dömts till ett fängelsestraff på fyra och ett halvt år.

Bråket som startade inne i huset eskalerade och fortsatte sedan i trapphuset. Han ska ha huggit den andra mannen fyra gånger med kniv och anger att gärningen har skett i nödvärn. Tingsrätten delar inte uppfattningen om nödvärn utan anser att brottet ska bedömas som mordförsök på grund av brottets hänsynslöshet och råhet. Han döms även för ringa narkotikabrott som han har erkänt.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Döms till fängelse för mordförsök

 1. lite om sd:s politik. enda dom säger att dom vill höja pensionerna. och de är de enda deras politik för välfärden går ut på. men sd vill även avveckla public service, alltså svt, sr. ur för dom anser att dom för vänster publicering. och de har redan orban i ungern infört och ungern är ju sd drömsamhälle. och sen ska Åkesson slutligen döma i brottsmål om det blir demonstrationer mot sd-åkessons politik, de är de som idag sker i ungern. Akta er för att inte lapa sol för mycket så ni inte blir utvisade från vårt samhälle när Åkesson får makten.

 2. Det verkar bara vara högerextremisterna i Sverige som tror att högre straffvärden skulle minska våldet i landet. De gör de lätt för sig populister som dom är. och de syns direkt att moderaternas talesperson verkar ha slut på sin semester när nästa outgrundliga utspel görs fram som är emot eu-rätten ang mänskliga rättigheter. men de spelar som inte nån roll för moderaterna för deras roll är bara populistiska utspel. och visst är de han som troligen blir vår kommande justitieminister om högerextremisterna vinner valet, bara dödsstraffet kvar för tex snatteri?

 3. Ni SD:are och Moderater förespråkar strängare straff, i detta fall hela 5,5 års fängelse?!! Det ni håller på med är enbart svartmålning av svenska rättssystemet för att få populistiska poäng hos era s.k. sverigevänner! I Sverige idag, döms man till livstid och utvisning om brottet är grovt!

 4. 4.5 år? Läser man på flashback så slipper alla slags äckel undan ett över 2-års straff…

  Sverige är så jävla märkligt land.

 5. Över förväntan, annars brukar det vara kaffe och bulla,kanske kramas med statsministern!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.