fbpx

Döms till fängelse för mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till fyra och ett halvt års fängelsestraff för mordförsök i knivbråket på Stationsgatan i centrala Haparanda i år.

Nu har domen fallit i målet gällande knivbråket som inträffade den 26 maj på Stationsgatan i Haparanda. Mannen i 20-årsåldern som var misstänkt för att ha huggit en man med kniv då har nu dömts till ett fängelsestraff på fyra och ett halvt år.

Bråket som startade inne i huset eskalerade och fortsatte sedan i trapphuset. Han ska ha huggit den andra mannen fyra gånger med kniv och anger att gärningen har skett i nödvärn. Tingsrätten delar inte uppfattningen om nödvärn utan anser att brottet ska bedömas som mordförsök på grund av brottets hänsynslöshet och råhet. Han döms även för ringa narkotikabrott som han har erkänt.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Döms till fängelse för mordförsök

  1. lite om sd:s politik. enda dom säger att dom vill höja pensionerna. och de är de enda deras politik för välfärden går ut på. men sd vill även avveckla public service, alltså svt, sr. ur för dom anser att dom för vänster publicering. och de har redan orban i ungern infört och ungern är ju sd drömsamhälle. och sen ska Åkesson slutligen döma i brottsmål om det blir demonstrationer mot sd-åkessons politik, de är de som idag sker i ungern. Akta er för att inte lapa sol för mycket så ni inte blir utvisade från vårt samhälle när Åkesson får makten.

  2. Det verkar bara vara högerextremisterna i Sverige som tror att högre straffvärden skulle minska våldet i landet. De gör de lätt för sig populister som dom är. och de syns direkt att moderaternas talesperson verkar ha slut på sin semester när nästa outgrundliga utspel görs fram som är emot eu-rätten ang mänskliga rättigheter. men de spelar som inte nån roll för moderaterna för deras roll är bara populistiska utspel. och visst är de han som troligen blir vår kommande justitieminister om högerextremisterna vinner valet, bara dödsstraffet kvar för tex snatteri?

  3. Ni SD:are och Moderater förespråkar strängare straff, i detta fall hela 5,5 års fängelse?!! Det ni håller på med är enbart svartmålning av svenska rättssystemet för att få populistiska poäng hos era s.k. sverigevänner! I Sverige idag, döms man till livstid och utvisning om brottet är grovt!

  4. 4.5 år? Läser man på flashback så slipper alla slags äckel undan ett över 2-års straff…

    Sverige är så jävla märkligt land.

  5. Över förväntan, annars brukar det vara kaffe och bulla,kanske kramas med statsministern!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka