Dos fyra för de äldsta

Alla som är 80 år eller äldre, samt personer med hemtjänst eller boende på särskilt boende, erbjuds nu en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19.
För att få ta dos fyra ska det dock ha gått minst fyra månader sedan dos tre togs.

Nästa vecka kommer Region Norrbotten att skicka ut brev med information och hälsodeklaration till alla i målgruppen. Men det går redan nu att boka sin tid.

– Folkhälsomyndigheten har precis gått ut med nyheten om dos fyra och vi står redo att ta emot alla i målgruppen, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Alla som har e-legitimation kan boka vaccinationstid digitalt via webbplatsen 1177.se. Medan de som inte har möjlighet att boka tid digitalt kan under vardagar boka tid via telefon 010-452 63 03.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Dos fyra för de äldsta

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.