fbpx

Dricksvattnet bör kokas i delar av Övertorneå

Boende i Luppio, Hedenäset, Bäckesta och Risudden uppmanas att koka dricksvatten och vatten som ska användas i matlagning tills vidare. 

Anledningen är osäkerhet i filtrerings och reningsprocessen informerar Övertorneå kommun på sin hemsida under fredagen. ”Vi inväntar provsvar och återkommer så snart vi har mer information. Detta gäller tills vidare och kommer med stor sannolikhet att gälla flera dygn”, skriver kommunen.

Vattnet går bra att duscha i, men man bör se till att små barn inte sväljer vatten.
Tänk på att kokt dricksvatten ska användas till att:
 • blanda saft eller andra drycker med vatten
 • brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet tills det kokar
 • göra is
 • skölja frukt och grönsaker som inte kokas
 • borsta tänderna.
Övertorneå kommun har skickat ut SMS till alla boende i berörda områden.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Dricksvattnet bör kokas i delar av Övertorneå

 1. Då vet ni i södra delen av kommunen vad som väntar er i framtiden. liknande problem som nu, varför jo kommunen har beslutat att investera ca 10 miljoner på infrastrukturen upptill luppioberget redan innan att företaget att tagit sitt beslut att investera i stugor och hotellbyggnad, denna investering kommer aldrig att ske då företaget redan är och kommer inom en snar framtid att gå i kk. och mörtberg kommer och säga nått annat, se på kattila och nu de här som kostar oss skattebetalare ca 8 miljoner i back. Det är fakta. Glad i hågen sa Mörtberg att jag har sålt luppio för 2 mille men inte att vi skulle betala 10 mille för infrastruktur dit.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.