fbpx

Dricksvattnet bör kokas i delar av Övertorneå

Boende i Luppio, Hedenäset, Bäckesta och Risudden uppmanas att koka dricksvatten och vatten som ska användas i matlagning tills vidare. 

Anledningen är osäkerhet i filtrerings och reningsprocessen informerar Övertorneå kommun på sin hemsida under fredagen. ”Vi inväntar provsvar och återkommer så snart vi har mer information. Detta gäller tills vidare och kommer med stor sannolikhet att gälla flera dygn”, skriver kommunen.

Vattnet går bra att duscha i, men man bör se till att små barn inte sväljer vatten.
Tänk på att kokt dricksvatten ska användas till att:
 • blanda saft eller andra drycker med vatten
 • brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet tills det kokar
 • göra is
 • skölja frukt och grönsaker som inte kokas
 • borsta tänderna.
Övertorneå kommun har skickat ut SMS till alla boende i berörda områden.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Dricksvattnet bör kokas i delar av Övertorneå

 1. Då vet ni i södra delen av kommunen vad som väntar er i framtiden. liknande problem som nu, varför jo kommunen har beslutat att investera ca 10 miljoner på infrastrukturen upptill luppioberget redan innan att företaget att tagit sitt beslut att investera i stugor och hotellbyggnad, denna investering kommer aldrig att ske då företaget redan är och kommer inom en snar framtid att gå i kk. och mörtberg kommer och säga nått annat, se på kattila och nu de här som kostar oss skattebetalare ca 8 miljoner i back. Det är fakta. Glad i hågen sa Mörtberg att jag har sålt luppio för 2 mille men inte att vi skulle betala 10 mille för infrastruktur dit.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.