fbpx

Dyr nota för avbrutet kf-möte

Det blev en dyr nota för skattebetalarna i Övertorneå då måndagens kommunfullmäktige fick avbrytas.

P4 Norrbotten berättar att notan blir 75.000 kronor, då mötet inte kunde genomföras på grund av att möteshandlingarna inte hade gått ut i tid. Och orsaken till det uppges vara ett ”tekniskt fel med utskicken”.

– Det här borde inte kunna hända, säger kommunfullmäktiges ordförande, Tomas Vedestig (SJVP) till radion.

Han säger vidare att kanslichefen nu har fått i uppdrag att komma med ett förslag ”på hur det ska bli enklare och tydligare, för att det inte ska bli tolkningsfrågor om hur och när handlingar har kommit ut”. Dessutom ska de lyfta att varje ledamot har ett eget ansvar att hålla koll på att de inför möten har fått möteshandlingarna, som ska vara dem tillhanda minst en vecka i förväg.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Dyr nota för avbrutet kf-möte

 1. Socialdemokraterna i Övertorneå fortsätter att förlänga och fördyra för kommunen. Denna gång var det Per -Erik Muskos som påstår att han inte hunnit läsa in sig i frågorna?? Alla vet sedan nästan ett år sedan datumen. Samtliga ledamöter får även en kallelse 1 vecka i förväg, även Muskos. Det går inte Per- Erik att öppna dagordningen samma dag! Du har själv som ledamot ett ansvar att kolla att det fungerar i god tid före mötet. Mycket svagt agerande som kostar oss skattebetalare 75000kr.

  • Vi är många i S som tyckte det var onödigt agerande av P-E Muskos. Dagordningen fanns på allas mejl.

   • Onödigt fegt. Ni är många i S som aldrig öppnat munnen på KF, men här passar det att skriva när man får vara anonym. Fega politiker borde skaffa sig en annan ”hobby”

 2. Helt utanför ämnet. Men även det här om teknik.

  Vad hände med HB webben igår? Verkar som en gammal backup tog över för var nyheter från Maj och nu verkar många kommentarer försvunnit.

  Kan ni inte skriva och förklara?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.