fbpx

Dyr nota för avbrutet kf-möte

Det blev en dyr nota för skattebetalarna i Övertorneå då måndagens kommunfullmäktige fick avbrytas.

P4 Norrbotten berättar att notan blir 75.000 kronor, då mötet inte kunde genomföras på grund av att möteshandlingarna inte hade gått ut i tid. Och orsaken till det uppges vara ett ”tekniskt fel med utskicken”.

– Det här borde inte kunna hända, säger kommunfullmäktiges ordförande, Tomas Vedestig (SJVP) till radion.

Han säger vidare att kanslichefen nu har fått i uppdrag att komma med ett förslag ”på hur det ska bli enklare och tydligare, för att det inte ska bli tolkningsfrågor om hur och när handlingar har kommit ut”. Dessutom ska de lyfta att varje ledamot har ett eget ansvar att hålla koll på att de inför möten har fått möteshandlingarna, som ska vara dem tillhanda minst en vecka i förväg.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Dyr nota för avbrutet kf-möte

 1. Socialdemokraterna i Övertorneå fortsätter att förlänga och fördyra för kommunen. Denna gång var det Per -Erik Muskos som påstår att han inte hunnit läsa in sig i frågorna?? Alla vet sedan nästan ett år sedan datumen. Samtliga ledamöter får även en kallelse 1 vecka i förväg, även Muskos. Det går inte Per- Erik att öppna dagordningen samma dag! Du har själv som ledamot ett ansvar att kolla att det fungerar i god tid före mötet. Mycket svagt agerande som kostar oss skattebetalare 75000kr.

  • Vi är många i S som tyckte det var onödigt agerande av P-E Muskos. Dagordningen fanns på allas mejl.

   • Onödigt fegt. Ni är många i S som aldrig öppnat munnen på KF, men här passar det att skriva när man får vara anonym. Fega politiker borde skaffa sig en annan ”hobby”

 2. Helt utanför ämnet. Men även det här om teknik.

  Vad hände med HB webben igår? Verkar som en gammal backup tog över för var nyheter från Maj och nu verkar många kommentarer försvunnit.

  Kan ni inte skriva och förklara?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka