fbpx

E4-bron över Kalix älv avstängd

KALIX: Det var under en dykning vid bron under torsdagen som en upptäckt gjordes på ett av brostöden. Påverkan kan ha orsakats av byggarbetena med den nya bron som pågår parallellt vid den befintliga. Bron är avstängd för samtlig trafik. 

Trafikverket och entreprenören arbetar nu med att se över åtgärder men just nu finns det inte någon utsatt tid för när bron kan komma att öppna igen och arbetet med den nya bron pausas tills vidare.

Trafiken leds om via trafikplats Åkroken, via väg 721 genom hela Kalix, och utfart via 720 till E4 Björkfors. Omledningsvägen fungerar även för tyngre trafik inom ramarna för BK4.

Bron ska nu undersökas ytterligare för att fastställa omfattningen av skadorna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “E4-bron över Kalix älv avstängd

 1. Fossilen: Nu ska vi inte överbedriva.
  Sverige var på sin tekniska och socialt moraliska höjdpunkt under 60-talet som vilket jag önskade, i mitt förra inlägg, att vi kunde anamma en del av som lösning på en prekär trafiksituation för tillfället.

 2. P:Varför inte köra med häst och släde? Bra för miljön. Men det blir förstås en hel del utsläpp av koldioxid.

 3. Mycket bristfällig skyltning när man kommer från Haparandahållet.Upp med rejäla skyltar och kryssa bort Sundsvall på ordinarie tavla!

 4. Kunde man inte göra som förr i världen, när man helt sonika plogade isvägar?
  Jag minns när Vabis- timmerbilar, Oplar, Vauxhallar och Duetter samsades på isbelagda övergångar på våra sjöar och vattendrag.
  Höger armbåge fryntligt vilande på kanten av den öppna sidorutan, redo att vinka en käck hälsning till sina med och motrafikanter, eller varför inte ett trevligt lyftande på kepsen eller hatten.
  Det var bättre förr.

 5. Jag är inte förvånad över att bron blivit skadad då jag för någon vecka sedan med stor förvåning sett hur en bogserbåt attackerade ett brofundamentet genom att gång på gång köra mot fundamentet för att bryta loss is, motorbåten stod därvid i 45grader mot fästet
  Kommunen borde upplysa trafiken redan i Näsbyn att man måste köra över Gammelgården och skylta ordentligt så alla begriper och inte bara sitta och ordbajsa som man brukar,skärpning i rävagårde
  samverka med Ncc och vägverket,nu måste ni får ni träna och visa om ni duger något till då något händer.I Gammelgårgen måste man skylta

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF